denyo написа:
... Казват, че африканските арабики са най-ароматните, дано името "Африка" да значи точно това.
На една приятелка дядо и има фирма за кафе в Етиопия. Това, което е носила тук няма нищо общо с дори и по-скъпите (Dallmayr например) етиопски арабики, купувани оттук. Обработката за пазара явно дава отражение...
А относно настръхването - ъъъ, вече съм на възраст, на която това не е нито желателно, нито препоръчително... Затова предпочитам шварца.
От лидълските кафета по-наситен аромат има Белларом в златиста опаковка, отколкото черното, а и цената е по-ниска (и опаковката по-малка, а не 500 г, като Африката). И е вкусно, пия кафето без захар и държа на това
Относно "чорапените" кафета - ако беше мацка, щях да ти кажа да си правиш пилинг на цялото тяло, кожата става прекрасна.
И колкото по-гадно и евтино е кафето, толкова по-силен антицелулитен ефект има.