Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 17 Ное, 2011 8:36 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошъл, Мушмурочко!

Мисля, че проблемът е в сорта ориз, не толкова в начина на приготвяне.

На мен при готвенето на пара ми харесва това, че този метод подсилва естествените вкусове и аромати на продуктите. Някои много ароматни сортове ориз (басмати или жасминов) стават чудни точно по този начин.
Също така няма опасност от разкашкване.

А това с тенджерата под налягане не го разбрах - няма ли да изпадне оризът през дупките на решетката? И кога тенджерата се маха от огъня?


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 9:28 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
абе то и аз малко с тия рационализации ама не, не изпада ако го сложиш или в метална съдинка, която да е по - малка от решетката, или просто сложиш ситна метална решетка. Махаш от котлона около 5 10 минути след като заври :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Ное, 2011 9:29 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2011 3:42 pm Пон
Мнения: 44
при мен работи :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB