Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 10:59 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 24 Мар, 2007 3:15 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 8:19 pm Пет
Мнения: 3
Location: варна
Мерси

:chefa:


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2007 5:06 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здравей silok,

Тази рецепта идва от Грузия, но отдавна е придобила голяма популярност и се срещат различни варианти.

Основното е че малко пиле / под 1 кг/ се разрязва през гръдната кост и се начуква да стане като пържола, пречупват се сухожилията на крилцата и бутчетата за този резултат, маринова се няколко часа и се пържи в захлупен съд притиснато, за да запази формата си. Сервира се със сос кемали - Tkemali, който се приготвя от сорт кисели сливи с подправки.

С Гугъла можеш да си извадиш рецепти и на български.

Разликите са в маринатите и мазнината за пържене.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Мар, 2007 11:22 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Мар, 2007 8:19 pm Пет
Мнения: 3
Location: варна
благодаря ти много :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB