Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Апр, 2024 5:30 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Мар, 2007 6:14 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Трябва да изпратя колет в чужбинско, но не знам, продуктите на коя марка са най-добрите на пазара. Аз не купувам (и не ползвам) тези подправки :oops:

Спасявайте положението, скъпи съфорумци!


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 6:22 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Перкурий М&М за шарената сол - има два вида, едната е с мляни тиквени семки, много близка до оригинала.

Самардала - от фирма, чиято подправка е наситено зелена на цвят с доста сол - това означава че е сушена не в сyшилни, а със сол, което е правилният начин. Преди употреба част от солта или всичката може да се пресее през цедка за чай, т.е самата самардала трябва да е по-малко едра а не съвсем на прах за да не преминава през цедката.
Ако кафенее или солта е малко или я е произвел някой, който не е съвсем в час.

Ако чужбината е в Европа или Америка, нека потърсят Honey garlic - това е името на самардалата, типична са Сицилия подправка, а в много страни - декоративен лук с големи лилави "топки" от цветчета.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 7:01 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Благодаря, Джо!

Само че при нас самардалата е в непрозрачни пликове и не се знае, на какво точно ще попадна, а нямам желание да купувам и опитвам от всичко, не я харесвам :oops: .

Чужбината е бившият СССР 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 8:18 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
За шарената сол бих препоръчал едно от ония бурканчета, които продават бабите на пазара - вътре има няколко подправки, надиплени на катове. Ако бурканчето много тежи, можеш пресипа съдържанието в пликче. Много по имам вяра на такива шарени соли, отколкото на произведените фабрично. Кой знае какво блъскат вътре...


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 8:37 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Ако не е запечатано във фабрична опаковка и решат да проверят, може и да не го приемат.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2007 9:44 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Ароматът и е много силен и дори фабрично запечатаните пакетчета със самардала ухаят осезателно.
Качествената просто ухае приятно на... самардала :mrgreen:

Не може да се опише ароматът, но и никога няма да го забравиш.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2007 10:49 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...Много по имам вяра на такива шарени соли, отколкото на произведените фабрично...

Девойката рИве за фабрична шарена сол ;)

На Боисет дали е добра?


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2007 11:06 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Мар, 2007 2:54 pm Сря
Мнения: 86
Location: Прованс
У нас самардала само на Биосет сме ползвали и мисля че е добра :)
Image


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2007 12:25 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
"ЕЛИС" ООД, гр. Димитровград
ШАРЕНА СОЛ
Състав: градинска чубрица, балканска чубрица, сминдух, сладък червен пипер, сол, царевица

Пакетчета по 50 грама

Щрих-код: 3 800055 411106

Супер е :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB