Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 20 Апр, 2024 1:39 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Апр, 2007 9:58 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Значи е или от яйцата, които купувате (което не ми се вярва, щото едва ли купувате всяка година едни и същи яйца), или от бояджиите. :mrgreen: Някъде нещо бъркате.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2007 10:20 am Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Оцет се слага при шаренето на яйца за да активира варовика на черупката - ецва( Алеко знае какво значи) повърхностния слой и го награпавява, като същевременно го почиства химически, та боята да Фане по-добре и по-равномерно.
Най-добри са боите в капсули като антибиотици - вече ги има навсякъде.
Колкото по-дълго се плакне яйцето в бурканчето с боя, толкова по-наситен става цветът. Нооо трябва точно да се спази указанието на опаковката в какво количество вода да се разтвори съответната боя, инак не Фаща въУПще.
Както и колко да е топла чорбата - Фаща по-добре.
БУСдисаните яйца е удобно да се наредят в опаковъчния картон( "кората") докато изсъхнат напълно.
После леко се намазняват с парцУалче, топнато в олио( олиото не е баш като ленения безир, но все пак на такъв тънък слой усоява за час-два да изсъхне и да направи надежден защитен филм върху боята по яйцето.
Излишното олио може да се попие със салфетка.
Пълна гаранция срещу цапане, избеляване, отлющване и прочие.
Намазването с олио веднага "проявява" пукнатите яйца, които следва да се обелят и нарежат в/ на салатка тутакси :mrgreen:

А за да не се пукат при варенето яйцата следва да се поставят в максимално разлата тенджУра, на един слой, незаклещени едно в друго( ще имат време да се натискат след боядисването :mrgreen: ) в СТУДЕНА ВОДА.
Оставят се да заврат на умерен котлон и ако се разбълбукат се намалява степен надолу. Вадят се едно по едно с лъжица( който е ловък може и с вилица :mrgreen: ) и се нареждат в "кората" да изстинат на въздух - току-що сварих на три дози 39 здрави от 40 - само едно се пукна.

Намерете си яйца от живи кокошки, т.е. от свободно разхождащи се кокошки - малко са по-скъпи, нооо... до едно са бели-беленички :lol:

П.П. Модерните от няколко години "кристали" са всъщност лимонтузу( винена киселина) - няма смисъл да давате излишни пари само заради етикета :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Апр, 2007 6:20 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Най-готините яйца стават тези, които са варят в лукова шума. Ама тази година не си събрах и сега няма да имам шарени яйчица и бакърена коса :cry:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot], Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB