inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 17 Сеп, 2014 8:33 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:44 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Купих едно рибе - цялото е 650 г, филетирано е вече. Как ще ми препоръчате да го приготвя - на фурна или на грил тиган.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 7:48 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Зависи колко е прясна.
Ако месото е хубаво и стегнато - на грил ще е екстра, иначе на фурна, с някакъв сос.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:28 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не помня дали съм пускал как аз я правя таз риПка, а и не ми се търси, щот' съм гладен.

Ама на кратко: Мяташ филето в сух тиган с незалепващо покритие и печеш от двете страни колкото ти душа сака. Става ммммм...! Може, ако не умирате вече от глад, преди това да мариноваш парчетата в малко соев сос и балсамов оцет. За гарнитура върви всичко (без кИфтета) - паста, ориз (ама сварен), сосове, компири, хляб...

За малко да забравя! Задължително бяло сухо!!!


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:42 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Благодаря много. Месото е хубаво и стегнато, кисне се в лимонов сок и ще ходи в грил тигана с незалепващо покритие. Салата от картофи ще му прави компания, това сколасах.
За виното ясно - имаме да опитваме една рицина. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:42 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Аз съм правила такова, но нещо комбинирано между Биски и Алеко - мариновам в соев сос, балсамов оцет и малко горчица, след това го завивам самото филе във фолио и го пека във фурната. Не съм пробвала на тиган, сигурно става страхотно.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:52 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Във фолио и на фурна правя обикновено замразявани риби. Охладените / за тази ми се клеха, че е такава / и не много сухи са ни най-любими на скара. Но за две филенца и тиганът става.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Апр, 2007 8:56 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Във фолио и на фурна правя обикновено замразявани риби. Охладените / за тази ми се клеха, че е такава / и не много сухи са ни най-любими на скара. Но за две филенца и тиганът става.


Да де, то си е и въпрос на вкус, сега допускам, че ще ме поругаят, но аз лично не съм голям фен на скарата, пък и кухнята ми е метър на метър и няма къде да я сложа. Вероятно ги правя на фурна всичките риби поради причината, че нямам и грил тиган, макар че отдавна се каня да купя такъв.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 8:23 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
IPA написа:
За виното ясно - имаме да опитваме една рицина. :lol:


Как беше комбинацията? Лично на мен не ми се връзва много, ама вкусове всякакви...


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 9:06 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Tончето е суха рибка и е добре да и се добави мазнинка.Аз я филетирам,осолявам,напиперявам поливам с олио или зехтинец и я мятам във фурната.Приготвена по този начин,после може да бъде слагана в салати ,спагети,поливана със сосове,добавяна в плънки.


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Апр, 2007 12:18 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Пак благодаря на всички. :)

Стана си много добре филето, пекох го в намазнен тиган.

С рицина не е лоша комбинацията, и на мен ми намирисва това вино, но иначе си е добро и сухо.

Проблемът беше, че не бях правила толкова малки филета. Даже не ми се вярваше, че рибата е тон, тъй като бях свикнала на такива големи стекове:

Image


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Апр, 2007 3:28 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Хм,не знам ще доживеем ли в България да си купим такива котлети от тази вкусна рибка.... :-?


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Апр, 2007 4:50 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
дима Т написа:
Хм,не знам ще доживеем ли в България да си купим такива котлети от тази вкусна рибка.... :-?


Има ги в Метро.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Май, 2007 1:37 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Има ги в Метро.


Последния път като пазарувах в Метро, ми казаха - котлети от тон само по заявка и то над 1 кг.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Май, 2007 8:08 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Не знаех как да отговоря на Алеко,ама сега ще кажа,че вече ми е ясно защо не съм виждала. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 11:01 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Ное, 2006 3:03 pm Чет
Мнения: 85
Location: София
Имам питане? Вчера купих 2 парчета риба тон по около 600 гр., които трябва да се направят супер диетично :mrgreen: В същото време вчера направих филе от Златна акула по следния начин:
Сложих ги в малко прясно мляко за около 10 мин., после в лимонов сок и счукан чесън, подправка за риба тип "Балканът пази своите тайни. После метнах грил тигана на котлона и всяко едно от филенцата старателно завих в алуминиево фолио, тиганът беше сух и така ги държах по 10-тина мин. от всяка страна. Стана супер.
Та... въпросът ми е: как мислите, дали рибата тон мога по същия начин да я пробвам? Опасявам се нещо да не сбъркам и да не се получи :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 12:02 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Може, що да не може.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB