Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 7:48 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Май, 2007 2:39 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Странно звучи, но е факт. Бяхме на о. Тасос за почивните дни. Храната беше изключително разнообразна, но нищо особено и екстравагантно като вкус, освен въпросната салата от настъргани моркови, парченца ягоди и някакъв бял сос - може би майонезен или сметанов. Факт е, че салатата беше изключително вкусна и ми се ще, някой ако знае за какво става въпрос да пусне рецептата.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2007 7:31 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Странно, това съчетание явно е познато само на остров Тасос. Чичо Гу не дава никакви приблизителни резултати.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2007 8:48 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И аз не намерих нищо по въпроса, нито към салати, нито към десерти.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 6:49 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Това ще да е някаква нова византийска измишльотина, родена от не съвсем читав мозък. :P Ама щом ви е харесало, халал да ви е! :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 9:38 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Мен само не ми се връзва майонезата с ягодите, но какво пък, може да е вкусно :roll:.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 10:14 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Мен само не ми се връзва майонезата с ягодите, но какво пък, може да е вкусно :roll:.


Нямам сигурни доказателства, че е било майонеза, беше бяло, леко сосче, но пък и не приличаше много на сметана. Странното е, че обикновено различавам отделните състваки, но това не можах да го различа.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 10:42 am Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ако е някаква византийска съставка, дето не си я опитвала, как да я разбереш?


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 11:22 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Ако е някаква византийска съставка, дето не си я опитвала, как да я разбереш?

Това е проблемът явно. Има две решения: Да повторя почивката и да разпитам готвача (добре че и на двамата няма да ни е роден английския :) ) подробно за рецептата или просто да експериментирам вкъщи до получаване на нужния вкус.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 1:26 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Това сосче дали не е правено с цедено кисело мляко?

Аз бих пробвала и с различни видове сирене, някои от тях много вървят с плодове.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 1:44 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Това сосче дали не е правено с цедено кисело мляко?

Аз бих пробвала и с различни видове сирене, някои от тях много вървят с плодове.


И това го имаше в догадките ми. А за сирената се съмнявам, щях да отлича вкуса, пък и по принцип обилната кухня, която ни предлагаха се ограничаваше само до бяло саламурено сирене, тук-там с подправки. Което ме подсеща да кажа, че изядох сиренето с подправките, приготвено за срещата :)


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юни, 2007 1:59 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Ако опиташ тази торта, правена с бяло саламурено сирене, изобщо няма да познаеш, че има такова в нея.

Знаеш ли ги гърчолята?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2007 9:28 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Ако опиташ тази торта, правена с бяло саламурено сирене, изобщо няма да познаеш, че има такова в нея.

Знаеш ли ги гърчолята?


А защо с бяло саламурено? За да е по-екстравагантно или щото такова е имал готвача на разположение (виждам, че пише "Филаделфия")

Сосчето беше по-редичко и ефирно, щеше да се хване сиренето в него.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2007 10:55 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
biskvitka написа:
Това сосче дали не е правено с цедено кисело мляко?

И аз така предполагам, византийците много го използват.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2007 5:44 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца написа:
А защо с бяло саламурено? ...

Хм, първия път ни дадоха Филаделфия, но беше с... чушки и пипер :shock: Та трябваше да се измъкнем някак си от положението и претривахме сиренЬе през цедка.
След това за изпита сиренето си беше Филаделфия.


Относно салатката, си мислех, дали не е с катък?

Маца, нямам идея, с какво точно са ви гощавали, затова трябва след всяко наше предложение да бягаш в кухнята и да пробваш :P


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2007 8:12 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
По-добре бягай пак до Тасос и разпитай.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юни, 2007 10:52 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
По-добре бягай пак до Тасос и разпитай.


На там клонят нещата, особено като сравних цените за почивка тук и там. Пътьом ще питам и за салатката. :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB