Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:15 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Филе от акула
Сготвено на: 19 Авг, 2007 6:05 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 19 Авг, 2007 5:59 pm Нед
Мнения: 1
Здравейте искам да ви попитам един тъп вапрос... но понеже споря с баща ми и затова реших да се обърна към вас... значи как се разбира кога месото е прясно когато е бяло, розово или червено?

Благодаря предварително!


 Profile  
 
 Рецепта: Филе от акула
Сготвено на: 19 Авг, 2007 6:54 pm Нед 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здравей denis,

Аз като купувам филе от акула гледам да е светло, е не е съвсем бяло - леко сиво-разово.

Описание (в търговската мрежа): Тъй като има само хрущял и никакви кости, е особено предпочитана, когато става въпрос за готвене и консумация. Месото е твърдо и бяло, с месеста структура и слаб дъх на амоняк, който изчезва при готвене.

Съвет към купувача: Качествената акула лесно се разпознава. Може леко да мирише на амоняк, но не и силно. Когато избирате котлети или филета, винаги избирайте тези от тях, които са влажни и полупрозрачни, но не и сухи. Не оставяйте месото дълго време размразено, ако няма да го готвите веднага.


Това го намерих тук.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB