Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:39 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Сеп, 2007 10:53 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ами в тенджерата под налягане водата реално не се изпарява навън, а парата остава вътре, така че логично е водата да е под нивото на което е дъното на специалната приставка. При обикновените тенджери под налягане, без никакви екстри, на дъното се слага метална съдинка със зеленчуците, а около нея се налива водата, да кажем до половината или 2/3 от височината на съдинката. Приготянето на пара трае 10-15 мин. от момента кагато в тенджерата вече има пара, т.е. когато клапъна засвисти. Спазват се инструкциите за съответната тенджера (намалява се котлона и пр.). Листни зеленчуци, броколи и карфиол могат и за 5 мин да се обработват; по-плътните зеленчуци като моркови - 15 мин. Но това са времената за най-простия тип тенджери. Можеш да пробваш уебсайта на производителя на твоята тенджера - там вероятно има съвети как и какво да се готви в тенджерата.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2007 12:11 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
На моя тефал който има отделно налягане за готвене на пара в инструкцията пишеше , че за всеки 15мин. работа трябват по 150мл. вода. (в смисъл по толкова се губи) и не тряба да остане без вода.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB