Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:50 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Твърд шоколад
Сготвено на: 23 Сеп, 2007 8:09 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Сеп, 2007 8:03 pm Нед
Мнения: 2
Вероятно трябва първо да се извиня за невежеството, но как се прави твърд шоколад? Трябва просто да пъхна течния в камерата или се изисква нещо повече? :)


 Profile  
 
 Рецепта: Твърд шоколад
Сготвено на: 23 Сеп, 2007 11:22 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре дошъл, Макс.

Зависи какво разбираш под "твърд". Да става за удар по главата на любимата, или само да не се топи в ръчичката, докато го поднасяш към устата?

Имаше преди време едно предаване на оня ингилизин, Блументал, където разправяше за различните температури, при които се обработва шоколада. Ама тъй като съм проЗд, не запомних нищо, въпреки че го гледах няколко пъти на повторение по различните програми.


 Profile  
 
 Рецепта: Твърд шоколад
Сготвено на: 24 Сеп, 2007 4:59 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей, maximilian,

вероятно питаш, как се прави шоколад на "блокче".

Ако е така, той не се прави от т.нар. течен шоколад (търговското му наименование е 'какаов крем' и той си е точно това), а от какаово и други масла, какао, захар и евентуално мляко, ядки и пр.

Свестни продукти няма да намериш, а ако все пак случайно ти се усмихне щастието да откриеш такива, те са толкова скъпи, че е по-изгодно да си купуваш готов шоколад. Пък и ще ти потрябват съдове, термометри, мраморен плот и форми за шоколада.


 Profile  
 
 Рецепта: Твърд шоколад
Сготвено на: 24 Сеп, 2007 11:37 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Сеп, 2007 8:03 pm Нед
Мнения: 2
Алеко написа:
Добре дошъл, Макс.

Зависи какво разбираш под "твърд". Да става за удар по главата на любимата, или само да не се топи в ръчичката, докато го поднасяш към устата?

Имаше преди време едно предаване на оня ингилизин, Блументал, където разправяше за различните температури, при които се обработва шоколада. Ама тъй като съм проЗд, не запомних нищо, въпреки че го гледах няколко пъти на повторение по различните програми.


Ок, значи оставяме варианта с нетопенето в ръчичката. Ще ти бъда благодарен, ако споделиш каква е тайната.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB