Куцо пиле написа:
...какво става с белтъчната пяна, която се образува при забулването на яйцата? Или има начин за предотвратяването й?
Има - като се повиши температурата на кипене на водата - така белтъкът коагулира веднага.
Някои слагат много сол във водата, други добавят и оцет.
това:
Quote:
Ако яйцата ги забулваш в тиган с малко вода/течност може направо вътре да се сложат бяло или топено или пушено сирене.
го прочетох грешно - видя ми се като "Бяло вино"
и веднага се размечтах
Иначе яйца, сварени без черупка правя така:
В кипящ бульон хвърлям малко паста (каквато има, най-често прясна, от останало тесто за пелмени или лазаня), като се посвари, чуквам яйцата и като се стегнат, ядем нещо като супичка. Подправки - каквото зелено и прясно има и резенче лимон.
Много мързеливо, но вкусно и засищащо
Но това не са панагюрски яйца