Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 11:53 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Окт, 2007 3:16 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Куцо пиле написа:
...какво става с белтъчната пяна, която се образува при забулването на яйцата? Или има начин за предотвратяването й?

Има - като се повиши температурата на кипене на водата - така белтъкът коагулира веднага.

Някои слагат много сол във водата, други добавят и оцет.

това:
Quote:
Ако яйцата ги забулваш в тиган с малко вода/течност може направо вътре да се сложат бяло или топено или пушено сирене.

го прочетох грешно - видя ми се като "Бяло вино" :oops: и веднага се размечтах :lol: :lol: :lol:

Иначе яйца, сварени без черупка правя така:
В кипящ бульон хвърлям малко паста (каквато има, най-често прясна, от останало тесто за пелмени или лазаня), като се посвари, чуквам яйцата и като се стегнат, ядем нещо като супичка. Подправки - каквото зелено и прясно има и резенче лимон.
Много мързеливо, но вкусно и засищащо 8)

Но това не са панагюрски яйца :P


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2007 4:34 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Сеп, 2007 4:18 pm Съб
Мнения: 4
biskvitka написа:
Но това не са панагюрски яйца :P

Не са, но звучи много готино :knife: Като прочетох за пелмените се сетих, че преди заливах яйцата по панагюрски със същото сосче като за пелмени - доматен сос, сметана, горчица и т.н. На мен лично си ми харесваше :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Окт, 2007 7:04 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Май, 2007 3:02 pm Пет
Мнения: 1
Location: Разград
Маца написа:
Забулените яйца ги слагам върху подложка от натрошено сирене, полято с малко кисело мляко, разбъркано с чесън и сол.

И аз така ги правя,само че обърквам всичко , отгоре слагам яйцата и заливам със запържения червен пипер.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB