Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:54 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Окт, 2007 11:20 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей, Abuba!

Меги е права, че в това тесто не е необходимо да се добавя вода - маслото и яйцето са достатъчни.

Технологията за приготвяне на ронливо маслено тесто (а това е точно такова) е следната: брашното се пресява заедно със солта и се смесва с нарязано на кубчета студено масло. После с нож, пластмасов секач или кухненски робот (със сърповидния нож за кълцане) сместа се прави на трохи, добавя се течността (в случая е яйце, но вместо него може и мляко или ледена вода) и много бързо се замесва тесто. Не се меси много, за да не се разтопи маслото - иначе тестото няма да е нежно и топящо се в устата.

Добре е по време на месенето (повтарям, че трябва да е много кратко - само докато тестото се събере на топка) ръцете да се охлаждат в купа със студена вода и кубчета лед (след това се подсушават, разбира се).

И още нещо - тъй като яйца има всякакви (кокошите са 40-80 г), възможно е тестото ти да остане леко сухо, затова имай готовност да добавиш и малко вода. С времето ще добиеш усет, какво точно да бъде тестото.

След като тестото се оформи на топка, се оставя в хладилника, за да се охлади и да се работи с него по-лесно.

Тук има снимки и подробни обяснения. И да не разбираш руски, снимките са достатъчно ясни.

Успех!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB