Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:44 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Ное, 2007 8:18 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Вчера в едно заведение на съпругът ми му сервираха много прясна бисквитена торта, изглеждаше много мекичка, сочна и... с чуден аромат на някакъв алкохол. Съпругът ми не можа да усети алкохола в тортата, но той е свикнал на по-големи количества ;) , а аз като не пия и улавям и най-малките дози (макар исамо като аромат). Сега ми е поставена задача да направя такава торта в къщи, но с повече алкохол, и въпросите са:
- какъв да бъде алкохолът? Ром, коняк,...?
- кога трябва да се сложи? Да се поят бисквитите в смес от алкохола и млякото или да се сложи алкохола в крема след като изстине?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2007 9:02 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
1. Алкохолът може да бъде ром, коняк, бърбън или ликьор. Също и кайсиева ракия :P Каквото има вкъщи и каквото любимият обича.

2. И двата варианта, които предложи, са добри: може бисквитите да се потопяват в смес от течност (а защо точно мляко? Вие компоти не консумирате ли?) и алкохол или да се сложи в крема.
Обаче с второто трябва да се внимава, защото има опасност кремът да стане по-рядък от необходимото и съпругът ти да яде тортата с лъжица.

[hide]Ще може ли едно парченце торта и за мен, моля? :oops: [/hide]


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 10:41 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Много благодаря за помощта :kiss:

Ще се пробвам през почивните дни :) Идеята ти за компота е страхотна, но в къщи нито някой яде такива неща, още по-малко се правят. Добре че по магазините вече има всичко :) ... Въртят ми се някои идеи за вкусовете.... ще пробвам и ще докладвам :)


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Ное, 2007 7:55 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Компоти и у нас няма - мразя да затварям каквото и да е в буркани. (брей, каква домакиня, а!)

Иначе понякога варя на детето обелки от плодове, за да не ги хвърлям, с малко парченце канела и подслаждам с кафява захар или мед, ако не ме гледа. Отварата с нищо не е по-лоша от компот.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 11:29 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Яну, 2008 7:23 pm Сря
Мнения: 10
Location: Mother Earth
Скоро правих бисквитена торта, като използвах домашна ракия за целта...Стоплих малко мляко и в него добавих няколко капки ракийка за аромат, след това в това млекце напоих бисквитките и "построих тортичката" :P


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 11:33 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Котка написа:
Скоро правих бисквитена торта, като използвах домашна ракия за целта...Стоплих малко мляко и в него добавих няколко капки ракийка за аромат, след това в това млекце напоих бисквитките и "построих тортичката" :P


Не се ли пресече млякото?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 11:36 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Яну, 2008 7:23 pm Сря
Мнения: 10
Location: Mother Earth
Не, нямах такъв проблем. При теб случвало ли се е?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 11:55 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не съм пробвал, но не бих рискувал. Но не съм и спец по сладкишите де. Единственият, който правя, е тирамису, и при него накисвам бишкотите в смес от кафе и коняк.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 12:07 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Яну, 2008 7:23 pm Сря
Мнения: 10
Location: Mother Earth
Попрегледах рецептите за сладкиши, видях рецепти за тирамису, но дали може да споделиш, как точно го правиш ти?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Яну, 2008 12:23 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ми моята би трябвало да е тук нейде из дълбините на форума.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB