Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:22 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Ное, 2007 11:49 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ама как само звучи. :)
Няма да събирам роднини и не искам да правя пълнен шаран (най-малкото, защото не обичам шаран). Ще си каня приятелите, и то след Никулден. И ми се ще да направя някакви ордьовърчета с риба, около рибата, без риба и салатки, за да задоволя всички вкусове - и на неядящите риба.
Та ако има някой някакви свежи идеи, моля да ги сподели.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 11:57 am Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Суши-Никулден?


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 12:09 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Сушито едва ли ще допадне на нериболюбителите...
Мацо, рибни ордьовърчета ли имаш предвид? Веднага ми идва наум рибни пирожки. Мисля, че като се комбинира с ориз като че ли не се усеща толкова силно рибния елемент:)
За салатки, ако ще съдържат риба, тонът с цар'ьца и кисели краставичета е вечна класика (с майонеза, естествено) :mrgreen: Ако няма да съдържат риба салатките варианти бол!


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 4:32 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Окт, 2007 2:25 pm Вто
Мнения: 17
Водка и сельодка :P

Или да осолиш някоя скумрия и да им дадеш да му'ат с повечко бира - да гасят жаждата.

Който не обича риба - само водка или бира...а може и двете :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 4:32 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
Суши-Никулден?


Мистър, идеята се възприе и ще отбележим празника на самата дата именно в Суши-ресторанта, само да не забравя да направя резервация.

Куцо пиле написа:
Сушито едва ли ще допадне на нериболюбителите...
Мацо, рибни ордьовърчета ли имаш предвид? Веднага ми идва наум рибни пирожки. Мисля, че като се комбинира с ориз като че ли не се усеща толкова силно рибния елемент:)
За салатки, ако ще съдържат риба, тонът с цар'ьца и кисели краставичета е вечна класика (с майонеза, естествено) :mrgreen: Ако няма да съдържат риба салатките варианти бол!


Иска ми се да има и рибни ордьоври, и такива, които се съчетават с рибните ястия, но не са съвсем рибни. А относно салатката, както каза, тя си е класика, даже нея я разнообразявам с някаква паста или други екстри. За пирожките не съм наясно, аз не меся. Тоест не мога да меся тесто и това означава рибни пирожки с готови кори, което вече отива на към рибни банички.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 5:37 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца написа:
...рибни пирожки с готови кори, което вече отива на към рибни банички.

Защо не? Много апетитно звучи, стига да имаш нерви да ги навиеш ;)

Иначе на мен ми хрумна идеята за няколко дипа със солени бисквитки, като диповете могат да бъдат рибосъдържащи и безрибни (не давам линкове, но при търсенето във форума излизат доста).

От салатите много горещо препоръчвам класическата картофена, много е вкусна, лесна за приготвяне и трайна. Пък и ми е любимата салата в момента :)

Относно безрибното суши - може да се направи с всичко, което върви с ориз.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Ное, 2007 5:57 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
biskvitka написа:
От салатите много горещо препоръчвам класическата картофена.


Подкрепям - върви с рибни, а и сега може да се направи с праз. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Ное, 2007 11:23 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ето за това харесвам форума, припомнихте ми неща, които бях позабравила. Благодаря ви. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Ное, 2007 1:52 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сетих се за лозови сармички с риба тон от консерва, вместо кайма и сос тартар или орехов сос :facelick:
Хубавото им е, че могат да се приготвят предварително и дори да се замразят 8)

За пиене - много бяло вино с по-"тревист" аромат. За Маца и Малкото Коте - сок от грозде :) :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB