Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:41 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Брашно
Сготвено на: 05 Дек, 2007 1:29 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Мисля, че знам какъв е проблемът с брашното (една приятелка работи като технолог в мелница) - в последните години глутеново съдържание не е високо, което е причина за проблемите описани от Биски. При произвоството на хляб допълнително добавят глутен и други подобрители; това е една от причините да се вдига цената.
Но това не дава отговор на въпроса "Какво брашно" :(
Явно чевек трябва да се надява на по-добри реколти...


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Брашно
Сготвено на: 03 Авг, 2010 6:55 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Яну, 2010 9:13 pm Чет
Мнения: 1
Маца написа:
Преди няколко дена правих нещо с брашно, не помня вече какво, и реших да го пресея. От 50-те грама, които пресях в ситото остана около 1 чаена лъжичка с дребни, бели топченца, които бяха леко кисели на вкус. Направо се чудя с какво съм си застроила манджата например. Брашното е на Софмел стандартното. Вече не знам какво брашно да купувам.
И някой има ли представа какви са тези бели топченца?


Превод: Мацо, всичко в България се прави от химия, това са само част от съставките на брашното. Не виждаш ли, че от 1 кг нищо не излиза!!!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB