Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:44 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Дек, 2007 7:50 pm Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Какво ще кажете за следното меню? Измислих го за леля ми, която тия дни ще има гости и ме помоли да й подскажа нещо по-така. Та:

- Рулца от пушена сьомга, пълни със сирене Дунавия, кисели краставички и каперси (водка);

- Крем супа от тиква със стиска праз, бахар и сметана (шампОанско);

- Котлети (може и без костта) по хавайски - с резен ананас, в чиято дупка има топено сирене, а отгоре настърган балкански кашкавал (може и Грюер) (Пясъчно-сухо бяло вино, примерно някой Рейнски ризлинг);

- Сушени плодове (сливи, кайсии, ябълки и др.), киснали една нощ в кафе с коняк, запечени с моцарела отгоре и фламбирани пред гостите (Пожарната чака пред вратата) (коняк и кафе).

Не съм готвил лично нито едно от тези неща, не съм ги ял никъде, не съм чел рецепта. Просто така ги измислих. Ама как ви се струва - няма ли да е прекалено сладко?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 10:33 am Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
На мен ми наслажда ананасът, последван от други плодове :roll:
А към котлетите някаква гарнитурка няма ли? Зарзават някакъв, или пък сос?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 11:39 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Рулцата от сьомга - мисля че за пълнеж е по-добре истинско крем сирене, тип Филаделфия.

Сушените плодове - не е ли по-добре сирене да се сложи на мястото на костилката или вътре в тях, може и с ядка.

Множко ми се струват сирената и плодовете.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 4:26 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
IPA написа:
Рулцата от сьомга - мисля че за пълнеж е по-добре истинско крем сирене, тип Филаделфия.

И аз това си мислех, дунавията е доста силна като вкус. И без киселите краставички, само каперси.
Липсва ми нещо свежо в цялата композиция - някакъв пресен суров плод или зеленчук.
Имам известни съмнения как ще се получат запечените сушени плодове, няма ли да станат твърди? Иначе не ми се вижда сладнящо, просто има единна концепция. Като цяло - много фино меню, язък, че не познавам леля ти.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 5:31 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не може ли за десерт някакъв (много шоколадов) мус?

Всичко е толкова изящно, че печените сушени плодове накрая стоят някак си като офтопик.


Last edited by biskvitka on 10 Дек, 2007 8:02 pm Пон, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 5:50 pm Пон 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
Всичко е толкова изящно, че печените сушени плодове накрая стоят някак си като офтопик.
Ха-ха, как само го измисли, офтопик в менюто. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 6:23 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Куцо пиле написа:
А към котлетите някаква гарнитурка няма ли? Зарзават някакъв, или пък сос?

Имах идея за зелено фасулче, от онуй тънкото, задушено в масло, ама съм забравил да го пиша.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 7:17 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Имах идея за зелено фасулче, от онуй тънкото, задушено в масло, ама съм забравил да го пиша.

Едни глазирани морковчета, нарязани на лентички с белачка, по ми се връзват с ананаса.
Алеко, може ли да плагиатствам от туй меню за Коледа, ще цитирам съвестно автора?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 7:30 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Имах идея за зелено фасулче, от онуй тънкото, задушено в масло, ама съм забравил да го пиша.

Едни глазирани морковчета, нарязани на лентички с белачка, по ми се връзват с ананаса.
Алеко, може ли да плагиатствам от туй меню за Коледа, ще цитирам съвестно автора?


Не съм голям фен на готвените моркови, ама щом казваш...

Плагиатствай колкото си щеш!


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 8:00 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
to4ica написа:
Алеко написа:
Имах идея за зелено фасулче, от онуй тънкото, задушено в масло, ама съм забравил да го пиша.

Едни глазирани морковчета, нарязани на лентички с белачка, по ми се връзват с ананаса...

А защо не и двата зеленчука? Морковите за ананаса, фасула за месото :P
Дори може фасулът да се събере на снопчета и да се украси с панделки от моркови.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Дек, 2007 9:04 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
biskvitka написа:
to4ica написа:
Алеко написа:
Имах идея за зелено фасулче, от онуй тънкото, задушено в масло, ама съм забравил да го пиша.

Едни глазирани морковчета, нарязани на лентички с белачка, по ми се връзват с ананаса...

А защо не и двата зеленчука? Морковите за ананаса, фасула за месото :P
Дори може фасулът да се събере на снопчета и да се украси с панделки от моркови.


Това с връзването е много добра идея, ама аз бих ползвал лентичка бекон. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2007 11:43 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Алеко написа:
Това с връзването е много добра идея, ама аз бих ползвал лентичка бекон. :mrgreen:


Или прошуто? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2007 12:33 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ако е прошуто, лентичката трябва да е отрязана откъм външния ръб, там където е сланинката!


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2007 7:53 pm Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Алеко написа:
Ако е прошуто, лентичката трябва да е отрязана откъм външния ръб, там където е сланинката!

Абе направо лентички прошуто, вързани с по едно малко фасулче :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Дек, 2007 8:28 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
to4ica написа:
Алеко написа:
Ако е прошуто, лентичката трябва да е отрязана откъм външния ръб, там където е сланинката!

Абе направо лентички прошуто, вързани с по едно малко фасулче :mrgreen:


Как не се сетих по-рано бе! Точно така трябва да се направи!

Лелеееее, покрай приказките и идеите ви така се замечтах за това меню, че ще взема да си го сготвя за лична употреба.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB