Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:00 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 14 Яну, 2008 2:36 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Юли, 2007 7:51 pm Пет
Мнения: 22
Location: Варна
калмарите трябва ли да се сварят преди да се панират :?:


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 14 Яну, 2008 4:26 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Не. Режеш на кръгчета, потапяш в паната и пържиш.


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 14 Яну, 2008 5:52 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Яну, 2008 5:36 pm Нед
Мнения: 5
Location: Guadalajara Испания
Не е нужно да се варът просто се нарязват на крагчета.Можеш да ги изпържиш заедно с патладжан и тиквички нарязани на ивички.Лично аз обичам да ги панирам само в брашно. :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Калмари
Сготвено на: 16 Яну, 2008 1:38 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Съвсем наскоро научих страхотна тайна за калмарите и с радост ще ви я споделя-след като нарежете калмарите на кръгчета посипете ги с хлебна сода за около час,измийте и изпържете!Стават меки и сочни! :facelick: .А без тази процедура стават твърди(с изключение на първия тиган).На някои им докарва на пържени филийки,но на мен много ми харесват така!Опитайте!


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 16 Яну, 2008 10:24 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Юли, 2007 7:51 pm Пет
Мнения: 22
Location: Варна
благодаря ви много , с ваша помощ ще натия носа на свекъра ми :sumo: който все се прави 4е много разбира ,защото ми каза 4е ако не се сварят , няма да станат за ядене и едва ли не ме изкара голяма невежа :evil:


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 20 Фев, 2008 6:21 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Големи благодарности на Shokolatina за съвета. Одавна го бях чела и досега не се бях престрашавала с калмарите именно защото и аз имам спомени от преди години за нещо гумено и твърдо. Обаче така станаха много добре, а съпругът ми направно се просълзи като разбра че специлно за него съм търсила чалъма (аз не ям животни) :)


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 21 Фев, 2008 6:08 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Meg написа:
Големи благодарности на Shokolatina за съвета. Одавна го бях чела и досега не се бях престрашавала с калмарите именно защото и аз имам спомени от преди години за нещо гумено и твърдо. Обаче така станаха много добре, а съпругът ми направно се просълзи като разбра че специлно за него съм търсила чалъма (аз не ям животни) :)

Много се радвам,че съм ви била полезна! :ban:


 Profile  
 
 Рецепта: калмари
Сготвено на: 22 Фев, 2008 2:07 pm Пет 



Аз досега съм пържила само полуготови в домашни условия, защото не бях сигурна как ще се получат. Сега ще опитам. Мерси за съвета.


  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB