Kabal написа:
Аз препоръчвам Пиле със сметана и гъби на Фифи
Аз пък това го правя само във фурната, без да пържа и прочие - ръгам нарязаните пилешки гърди, начупените печурки, натрошеното сирене и сметаната в йенски съд, слагам сол и черен пипер и пека.
А относно другите варианти - пилешки гърди с моркови и доматен сос.
Пилешки гърди с праз (може и пак доматен сос, моркови и прочие)
мариновани пилешки гърди - всякакви варианти (аз ги предпочитам с много, много кимион и черен пипер, червено вино, тук-там соев сос и след това на сух тефлонов тиган - така са хем диетични, хем поносими за ядене).
Има и една рецепта, в която гърдите се слагат във вряща вода с разни подправки и прочие и тенджерата се маха от котлона, така седят известно време и се консумират. Месото става страхотно сочно, но не препоръчвам тази рецепта поради разни птичи грипове и прочие.
Пилешка мусака е друг вариант.
Пилешки винен кебап също става супер с гърди.
Панирани пилешки гърди със сусам (без сусам, различни видове панировки) ако нямаш нищо против пърженото, мазното и други.
И стандартното пиле-фрикасе (което моите котаци обичат с пилешки гърди).
А също така и съвсем стандартното пиле с ориз (което също става добре с пилешки гърди).
Извинете, леко съм в несвяст, а тогава съм много словохотлива.