Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:58 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 18 Яну, 2008 1:21 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Ето,че пак идвам до вечния ми проблем:какво да ги правя тия омразни ми пилешки гърди!Токова са ми "скучни",че не ми се захваща.Ето,че стана обяд,а аз се ровичкам във форума да открия нещо интересно!Ако имам стимул измислям нещо в стил сладко-кисело,ала китайско и после веднага забравям.Очаквам идеи всякакви!!! :pile:


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 1:47 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Като изключа обичайните печени на скара, панирани и т.н., мога да ти предложа нещо като огретен с броколи и картофи, или само с броколи, или с картофи и моркови, гъби, броколи и моркови...изобщо с каквото ти харесва (на мен зарзаватната фантазия ми е бедна).
Та аз сварявам гърдите, нарязвам ги на средно едри парчета и слагам в подмазана йенска форма със съответните заленчуци. Правя заливка от съвсем произволни продукти (брашно, мляко, яйце/мляко и яйце/майонеза и яйце и т.н.) и запичам на умерена фурна. подправки по желание :)


 Profile  
 
 Рецепта: Папане
Сготвено на: 18 Яну, 2008 2:49 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Яну, 2008 5:36 pm Нед
Мнения: 5
Location: Guadalajara Испания
Ако искаш можеш да нарежеш пилето на жулиени ,чушка и морков също така,лук на полумесеци и да ги изпържиш,като ги подправиш със соев сос и малко мед.....това си е моя импровизация подобие на една рецепта на ресторанта в който работя...Успех


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 3:30 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Shokolatina, и аз не съм много голям фен на пилешкото, затова реших проблема много лесно - купувам го много рядко 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 4:24 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Аз препоръчвам Пиле със сметана и гъби на Фифи


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 4:37 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Kabal написа:
Аз препоръчвам Пиле със сметана и гъби на Фифи


Аз пък това го правя само във фурната, без да пържа и прочие - ръгам нарязаните пилешки гърди, начупените печурки, натрошеното сирене и сметаната в йенски съд, слагам сол и черен пипер и пека.

А относно другите варианти - пилешки гърди с моркови и доматен сос.
Пилешки гърди с праз (може и пак доматен сос, моркови и прочие)
мариновани пилешки гърди - всякакви варианти (аз ги предпочитам с много, много кимион и черен пипер, червено вино, тук-там соев сос и след това на сух тефлонов тиган - така са хем диетични, хем поносими за ядене).
Има и една рецепта, в която гърдите се слагат във вряща вода с разни подправки и прочие и тенджерата се маха от котлона, така седят известно време и се консумират. Месото става страхотно сочно, но не препоръчвам тази рецепта поради разни птичи грипове и прочие.
Пилешка мусака е друг вариант.
Пилешки винен кебап също става супер с гърди.
Панирани пилешки гърди със сусам (без сусам, различни видове панировки) ако нямаш нищо против пърженото, мазното и други.
И стандартното пиле-фрикасе (което моите котаци обичат с пилешки гърди).
А също така и съвсем стандартното пиле с ориз (което също става добре с пилешки гърди).

Извинете, леко съм в несвяст, а тогава съм много словохотлива. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 4:41 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца написа:
...мариновани пилешки гърди - всякакви варианти (аз ги предпочитам с много, много кимион и черен пипер, червено вино, тук-там соев сос и след това на сух тефлонов тиган - така са хем диетични, хем поносими за ядене)...

Мацо, това ли са месцата от последната среща? :ligi:

Горе писах, че не обичам особено пиле, ама това беше... много яко!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 4:44 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Маца написа:
...мариновани пилешки гърди - всякакви варианти (аз ги предпочитам с много, много кимион и черен пипер, червено вино, тук-там соев сос и след това на сух тефлонов тиган - така са хем диетични, хем поносими за ядене)...

Мацо, това ли са месцата от последната среща? :ligi:

Горе писах, че не обичам особено пиле, ама това беше... много яко!


Да Биски, това бяха, радвам се, че още ги помниш. :)
Мисля, че споделих, че ги чопнах от една книга за отслабване.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 5:22 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца написа:
...това бяха, радвам се, че още ги помниш...

Такова нещо не се забравя 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 6:19 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Много апетитни са всички мнения:ligi: ...Обещавам да ги изпробвам всичките!Обичам пилешко,особено бутчета,дробчета и др.джунджурии.Проблема с бялото месо е,че е безвкусно,(ама полезно ;) затова го съпровождам с много подравки,сосчета и заливки.В заведение ядох на сач и о-о-о :facelick: беше нещо страхотно!Казаха ми,че го накисват в марината от водка и кисело мляко
и затова става меко и сочно.Досега не съм успяла да намеря точните съставки на тази чудна марината в никоя книга :( ...


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Яну, 2008 6:46 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Моето мнение е, че бялото пилешко месо търпи кратка топлинна обработка, иначе става сухо.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB