Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:03 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 22 Яну, 2008 6:42 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Интересувам се от нещо тествано, а не дето братовчеда гледал как се ядът кебапчета и било много вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Яну, 2008 8:51 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Първия път, когато ги опитахме, майка ги поля с лимонов сок и ги пече на фурна около час. Не знам какви бяха на вкус, не можеха да се дъвчат, тогава решихме, че не сме ги пекли достатъчно :lol:

Втори път нямаше.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Яну, 2008 11:41 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ял съм мариновани, много са вкусни. А и братчеда потвърди.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Яну, 2008 8:34 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
biskvitka написа:
Първия път, когато ги опитахме, майка ги поля с лимонов сок и ги пече на фурна около час. Не знам какви бяха на вкус, не можеха да се дъвчат, тогава решихме, че не сме ги пекли достатъчно :lol:

Втори път нямаше.

Доколкото прочетох отгоре отгоре - колкото повече време се обработва калмара толкова по-жилав става.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Яну, 2008 11:43 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мда, така е. С пипалата можеш да правиш същото каквото и с калмара, без пълненето де.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Яну, 2008 4:22 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Най-вкусното от пържени калмари това са пипалата!Но това сигурно го знаеш.Някъде тук писах,че за да омекнат(не само пипалата)се поръсват с хлебна сода за около час,след това се измиват и се пържат в обилна мазнина.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Яну, 2008 1:09 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Shokolatina написа:
Най-вкусното от пържени калмари това са пипалата!Но това сигурно го знаеш.Някъде тук писах,че за да омекнат(не само пипалата)се поръсват с хлебна сода за около час,след това се измиват и се пържат в обилна мазнина.

Прочетох но мислех, че се отнася само за тубите.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB