Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:47 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Фев, 2008 1:31 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2008 1:17 pm Сря
Мнения: 6
Location: София
с размери около 3х3см. Някой има ли идея къде мога да намеря такова нещо? Или ако не сухарчета, то пресни нарязани в подобна форма канапенца. Не ми се играе да препичам или да режа .. ще съм благодарна много ако някой даде идея от къде може да се купят. Благодаря много предварително :)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 2:03 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Ще ни кажеш ли за кой град се интересуваш? При мен ги има по път и над път, но едва ли ти върши работа ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Фев, 2008 2:51 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сещам се само за т.нар. Брускети Марети :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2008 2:14 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2008 1:17 pm Сря
Мнения: 6
Location: София
Shokolatina написа:
Ще ни кажеш ли за кой град се интересуваш? При мен ги има по път и над път, но едва ли ти върши работа ;)

Всъщност за София, пропуснах наистина да спомена ;)

@biskvitka идеята ми беше да са квадратни и по възможност не толкова тънички .. просто нормален хляб, да речем тип тостер, но нарязан на малки квадратчета.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2008 6:28 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Marcybg, нарязването на хляб тип тостер на кубченца отнема една минута, а запържването/запичането на сух тиган - две, не е голяма играчка. ;) Хем по-вкусно ще стане като си го направиш сама. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2008 7:19 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Съгласна съм,с Куцо Пиле,ако си направиш равносметка ,поне 15 мин .ще ти отнеме да отидеш в най близкият магазин ,ако там ги няма още толкова поне,а за това време ще си направиш в къщи по твой вкус и то пресни за една дузина.Аз навремето се отказах от детската кухня по същата причина.До нея ходих и се връщах за 40 мин.,а като почнах да готвя на детето се оправях за 15.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2008 9:17 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2008 1:17 pm Сря
Мнения: 6
Location: София
Ами в случая говоря не за кубчета, а за квадратни канапенца, както не за 20 а +200 броя. Определено няма да ми отнеме 15 минути, а и много държа на прецизността и естетиката в изпълнението, т.е. предпочитам да използвам готов продукт, вместо да вложа 3 часа да внимавам дали ще са изпечени разномерно и подобни подробности. Благодаря все пак за предложението.


 Profile  
 
Сготвено на: 17 Фев, 2008 11:36 pm Нед 



Аз използвам Брускети марети, защото други подходящи няма. Поне аз не съм намерила, макар много пъти да търся.


  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 11:48 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Имаше едни кръгли с дупка в средата,май бяха Bake Rоlls,с различни вкусове на лук,чесън и сирене, но и те са тънки.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 12:18 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
marcybg, в такъв случай наеми някого, завършил математическа гимназия, който да нареже хляба и да го изпече.

Относно готовите продукти: в пакетите често има счупени сухарчета, така че набутването е голямо.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 12:50 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
По-скоро е въпрос това мнение...
Аз не приготвям такива неща, но се чудех дали остър нож за хляб, тавата на фурната и няколко листа хартия за печене в тавата под нарязаните канапенца няма да съкрати процедурата за +200 бр. на окло 30 мин.?! Има една хартия, която се препоръчва за "пържени" картофи и пици, така че и някаква мазнина може да понесе, ако влиза в изискването за канапенцата...


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 5:26 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2008 1:17 pm Сря
Мнения: 6
Location: София
biskvitka оценявам изключително остроумната идея. Явно такова нещо в България няма, а и наблюдавайки търсенето скоро няма да има. Аз ви казвам искам квадрат, вие кръг, та кръг, че и с дупка по средата :lol:
Благодаря на всички за отговорите.
Продължавайте да готвите за удоволствие!


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 5:34 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
marcybg, сега се сетих - има фирми за кетъринг и могат да ти направят канапенцата с каквато форма пожелаеш.

Съжалявам, ако предишното ми предложение е прозвучало саркастично.


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 5:58 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
има доста видове квадратни крекери... точно сега не мога да се сетя името но със сигурност в Бонжур имаше.. някви гръцки бяха точно за канапета.. солени и несолени ..


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Фев, 2008 6:22 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2008 1:17 pm Сря
Мнения: 6
Location: София
biskvitka ти си си зъл/зла(?) не се опитвай да се прикриваш :P благодаря за идеята.
marabu крекер .. те са по-тънки и от маретите :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB