Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Фев, 2008 1:37 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Донесоха ми 2 кг. телешко контра филе,ама то май се оказа много говеждо.Пробвах го на стек ,по всички правила,и сосче печено редуцирах,вкусно ама жилаво,после пробвах на бьоф Строганов на който съм добра,и пак същото,вкусно ама жилаво.Сега ми е останало едно парче около 600-700 гр.Моля ако може някой да помогне и да даде идея.Ако не,да взема да си направя една пастърма.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 2:51 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Каймица и после кИфтета.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 3:07 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Благодаря,ама 1 на седмица пържа или пека кифтета,може ли нещо друго?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 3:08 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Телешко у нас не съм виждала от години. На цвят то е светло розово.

Пробва ли маринати.

Иначе може да се приготви с по-дълго задушаване и когато е почти готово да се добавят останалите неща, примерно за бьоф Строганов.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 6:44 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз си го представям като цяло парче което да шпековам по някакъв,начин и да го изпека цяло,но не съм правила.А каква марина за телешко,(говеждо) може да се използва.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 6:56 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Що не направиш един роустбийф?


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Фев, 2008 7:14 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
миш маш написа:
Аз си го представям като цяло парче което да шпековам по някакъв,начин и да го изпека цяло,но не съм правила.


Шпиковаш с чесън, морков, бекон или каквото си харесваш. Запечатваш, като запържваш от всички страни на силен котлон. Прехвърляш в тава, добавяш марината (ако има) или някакъв алкохол и бульон / вода, печеш под фолио до готовност, после без за коричка.


миш маш написа:
А каква марина за телешко,(говеждо) може да се използва.


Каквато и за други меса - концентрат или вино, може и бира, лимонов/портокалов сок, чесън, горчица, подправки.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 9:49 am Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
Що не направиш един роустбийф?


Защото е прекалено жилаво.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Фев, 2008 1:53 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аха,наистина.Ама няма да го хвърля.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB