inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 02 Сеп, 2014 2:23 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
 Рецепта: Свинско с грах
Сготвено на: 16 Мар, 2008 3:11 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 04 Фев, 2007 7:45 pm Нед
Мнения: 9
Location: София
Порових из форумите и не намерих рецепта. Порових и в интернет - но там намерих само комбинация с грах и картофи. Искам да направя само Свинско с грах.

Основното, което ме интересува е времето за готвене на продуктите. Успях да придобия представа за последователността на приготвяне и горе-долу количественото съотношение на продуктите. Но не ми се рискува ;)

Моля за помощ. Това ми е едно от любимите ястия и не искам да се провалям в кухнята.


 Profile  
 
 Рецепта: Свинско с грах
Сготвено на: 16 Мар, 2008 5:13 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ади, написах рецептата за месо с грах, като месото може да бъде не само свинско, но и друго - каквото обичате и имате.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Мар, 2008 6:53 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Ади написа:
Порових из форумите и не намерих рецепта. Порових и в интернет - но там намерих само комбинация с грах и картофи. Искам да направя само Свинско с грах.


Ади, Biskvitka ти е дала една изпипана рецепта, която е доста универсална (с месо от всякакви трупове :) :) :) ), аз само бих добавил, че ако поставим ударението върху времето, а ти май точно това искаше, то бих те посъветвал да сготвиш това ядене в тенджера под налягане, още повече, че имам твърде горчив опит с готвенето на грах от буркан, който след двучасово варене тропаше в чинията като сачми за едър дивеч...

Друг съвет- ако ще ме послушаш и ще готвиш в тенджера под налягане, най-добре (най-вкусно) ще стане, ако леко запържиш на дъното на тенджерата под налягане лукът и месото на хапки. Не много, колкото месото да се "запечата", а мазнината малко да се ароматизира от лука. След което слагаш всички продукти в тенджерата, затваряш капака и...си гледаш кефа :) . След 20 мин от повишаване на налягането сваляш, оставяш да се охлади, отваряш капака и поръсваш с пресните подправки по вкус. Би могла междувременно да забъркаш едно бързо инстантно картофено пюре за гарнитура- картофеното пюре много отива на грах.

Прочети и досадно дългата ми технология за готвене на боб и ( другите видове бобови растения), ще ти е от полза. ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Свинско с грах
Сготвено на: 16 Мар, 2008 10:05 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз лично слагам на грах,като подправка само малко джоджен.И понеже го правя предимно с телешко,което сварявам предварително,останалато е същото като на Бисквитка рецептата.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB