И да дам отчет и да потърся помощ отново:)
Вчера почнах едно търкаляне на кускус-четата, но установих, че нещо не е точно - от една страна не знаех колко време трябва да търкалям кускус-а, от друга колко точно вода трябва да попие, пък и колко време трябва да го оставя да преседи. Затова напълних едно канче - около 300 гр. с вода, кипнах я с малко сол, оставих я да поохладнее и започнах да ръся със супена лъжица върху тънко разстланите около 125 гр. кускус. След това с трите пръстчета на двете ръце разрохквах материала. При първия опит количеството нарастна почти двойно. Оставих го малко да изсъхне и повторих процедурата. При потретването на процедурата вече сериозно се притеснявах дали не съм прекалила с водата. След това реших да направя кускуса на пара, според една рецепта от тук
http://www.raboteshtomomiche.com/menu_recipe.php?id=275И след около 40 минути се сетих, че нямам сос, както
споменах и в друг пост, та се наложи бързичко да използвам соса от печеното пиле и да го подобрявам за да има с какво все пак да се яде този кускус.
Истината е, че стана много вкусен, но все още се надявам на по-конкретни инструкции.