Маца написа:
Готин, прочетох мнението ти още при опитите да направя табуле, но там не открих разликата. Наистина е уникално да се прави кус кус на ръка и да се суши на слънце, но доколкото разбирам имат един и същ състав, което ме навява на мисълта, че вкусуво не са чак толкова различни колкото се твърди.
Ами-и-и, как да ти отговоря...
По твоята логика и домашно правеният козунак трябва да има вкуса и аромата на фабричния, както и домашно направените печени чушки в буркан или домати в буркан трябва да имат същия вкус като на купешките...
Трудно ще се съглася с това, независимо че, както казваш "имат един и същ състав".
Аз ти споменах, че "нашият" кускус се прави във фабриката от абсолютно същото тесто, от което се правят и всичките останали тестени продукти - фиде, макарони и т.н. и се суши по същия фабричен начин (кой ще ти го чака да съхне на слънце...). И по тази точно причина "нашият" трябва да се вари, а не да се кисне, както "техният". Вероятно "техният" при накисване в салатата поема сока и набъбва по по-различен начин, което неминуемо ще окаже влияние и на вкуса.
По твоята логика и кренвиршът е месо, ама изобщо не е...