Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:10 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2008 8:30 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
И тък като наближава ,някой има ли идея или рецепта за по различен вариант,на печено агнешко или дроб сърма.Класиката я зная,ама взе да ми поомръзва всяка година?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 9:29 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
миш маш, какво по-точно като идея търсиш?


 Profile  
 
Сготвено на: 26 Мар, 2008 10:08 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Агнешкото както знаем се употребява и в други национални кухни ,та може би такава идея ми трябва,или пък някаква по настандартна ,сигурно има такава и от нашата.Затова коментирам тук,ако знаех какво точно ми трябва?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2008 2:12 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Скоро правих нещо такова.

Месото ми не беше котлети, а и не знаех възрастта на агнето, затова си го пекох под фолио на невисока температура и около 30 мин преди да спра фурната го намазах със сместа от горната рецепта без галетата и яйцето. Ароматът и вкусът на месото са незабравими.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2008 2:57 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Рецептата много ми хареса,аз обичам френска кухня,също бих се затруднила да намеря котлети,идеята е страхотна,пък и не пречи около парчетата агнешко намазани с по горните продукти да се сложат наоколо картофки с кожата пресни и малки лукчета,нали. А защо не сложи галета и яйце?


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2008 3:43 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Котлети се намират, просто така се случи, че на момента нямаха.

Точно като сложих пресните картофи намазах месото с въпросната смес.

Пропуснах галетата и яйцето, тъй като с тях се получава нещо като панировка, която не се обработва термично дълго време, а при мен то бе 30 - 40 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2008 12:09 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Най- вероятно розмарина е пресен или греша.И ако 5 мин преди изваждане от фурната донамажа с яйце и галета,дали ще се получи тази хубава коричка която виждам на снимката или ще се окекат нещата. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2008 1:27 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Розмаринът в рецептата е сух, ако се ползва пресен може да сложи по-голямо количество.

Ще се получи коричка там където няма сос.

А защо не пробваш да го направиш. Според мен агнешко не се яде само на Великден, а винаги когато има. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Мар, 2008 2:52 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз задължително ще го направя преди това,защото на Великден цялата фамилия мене чака.Затова и се сетих отрано.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB