Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 12:44 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Апр, 2008 12:46 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Апр, 2008 3:08 pm Сря
Мнения: 7
Здравей.

Всъщност, не са получени по промишлен начин - и точно затова ме заинтригуваха. Едното се прави като забъркаш тесто от брашно, и го изплакнеш докато остане само лепкавия свързващ агент - глутена. Другото се прави като накиснеш соеви зърна да ферментират и им добавиш закваска.

Иначе, по принцип, е така - трудно е да се опазим от добавките. Но можем да се опитваме.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 1:05 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
По молба на mnk,

1. линковете за сейтан:

http://www.vrg.org/recipes/vjseitan.htm

http://www.seitangourmet.it/seitanseitan-e.asp

2. линковете за темпех:

http://www.tempeh.info/

Дима Т има право - няма гарнция за соята, която се използва дори при домашно приготвяне на продуктите - ако не е ГМО, то със сигурност е третирана с нещо нивата, на която е расла :( Но от две злини човек все пак може да избере по-малката ;) А малко оттук, малко оттам, дава голям ефект - поне по отношение избягването на оцветители, консерванти и други добавяни в процеса на обработка химии.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 1:34 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Апр, 2008 3:08 pm Сря
Мнения: 7
Прави сте, разбира се. Но пък аз живея зад прозорче, което гледа Магистрала Тракия.. дори да дишам е вредно.. :(


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB