Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:20 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Апр, 2008 9:30 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Купих си въпросните оризови спагети, май нещо като "тайландско наследство" пише на етикета. Прочетох упътването, изненадах се, но реших според него да се опитам да ги приготвя. Механизмът е, че се загрява малко мазнина, оризовите спагети се накисват предварително във вода, после се подсушават и пържат докато станат хрупкави. След това се добавят в яденето. Е, аз ги пържих сума ти време и станаха накрая хрупкави, ама не всичките, от горе на всичкото минималното количество мазнина се беше просмукало в тях и имаха отвратителен вкус, затова не посмях да ги сложа в каквото и да било ядене.
Тук идва и моят въпрос: Дали е възможно да се сварят директно въпросните спагети? Някой правил ли е така, или по-някакъв друг начин?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 9:53 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Сваряват се, изплакват се с ледена вода и се отцеждат. Но да знаеш, че се сваряват много бързо, не като пшеничните.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 10:17 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Вече и у нас има голям избор на оризови спагети. Има и от много тънките, почти прозрачни, средни и "дебели". Обикновено спазвам инструкцията на пакета. Има такива, които се варят, на други им стига да се накиснат в гореща вода.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 10:51 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Благодаря Биски. IPA, тези са плоски, широки около 0.5 см, абе много странни.
Както споменах, инструкциите изглеждаха странно за мен. Ще пробвам с бързо варене.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB