Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 2:14 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Апр, 2008 11:44 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Много обичам (за първи път ги ядох под названието байганети) та намерих и тази Рeцепта но не ми е ясно, как като увиеш сиренцето със шунката как не се развива? Явно има някакъв чалъм.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 12:17 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Аз по принцип ги правя на дървено шишче и ги пека на скара.Ако се панират може би трябвало по същият начин да се забочат с клечки за зъби. кото после се изваждат.Само това ми хрумва.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 12:46 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
На скара се правят с бекон. Въпроса е как да не пада тука. Един опит съм правил преди години и като не се получи не съм пробвал пак.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 12:50 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Шунка или бекон,има ли значение за оформянето,според мен като си увиеш сиренето със шунката ги забоди със клечки за зъби и тогава панирай.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 12:51 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
миш маш написа:
Шунка или бекон,има ли значение за оформянето,според мен като си увиеш сиренето със шунката ги забоди със клечки за зъби и тогава панирай.

И клечката за зъби ли да панирам? Нещо не ми се вижда редно така. Нали ще се промени вкуса от пърженото дърво.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 1:08 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ако се изпалзва "прозрачно" тънко парче бекон или шунка, което се увие 2-пъти около сиренето, може да се получи и без клечка. Номерът е, че при толкова тонко парче, съпротивлението е почти незначително.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 1:16 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Meg написа:
Ако се изпалзва "прозрачно" тънко парче бекон или шунка, което се увие 2-пъти около сиренето, може да се получи и без клечка. Номерът е, че при толкова тонко парче, съпротивлението е почти незначително.


Имаше нещо за залепване на шева с белтък от яйце, но не съм съвсем сигурна. Може би идеята е, че като ги панираш бя-гя или друг вариант б-я-г вероятно от самото овалване се слепва, а и както цитирах МЕГ, това също върши работа.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 2:13 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Че кво им е на пържените клечки :lol: :mrgreen: ?


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 2:14 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
MR.LAZY написа:
Че кво им е на пържените клечки :lol: :mrgreen: ?

Освен да направя и за теб клечките за мен останалото :P


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:09 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Какви ти клечки, какъв ти белтък, бе хора! Не сте ли чували за С200? :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:11 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Алеко написа:
Какви ти клечки, какъв ти белтък, бе хора! Не сте ли чували за С200? :mrgreen:

Чували сме ма нещо с усвояването не сме му фанали цаката. И моля нека някой който зае как се правят да каже стига сме флудили темата.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:46 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Kabal,Аз съм работила в ресторант в който ги панираха по този начин и не се шегувам с теб.Нямат вкус на дърво ако това те притеснява.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:48 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
миш маш написа:
Kabal,Аз съм работила в ресторант в който ги панираха по този начин и не се шегувам с теб.Нямат вкус на дърво ако това те притеснява.

Добре убеди ме да тествам. После ще докладвам за резултата.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:54 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ако не станат ,какви ще са последствията за мен. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 3:58 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
миш маш написа:
Ако не станат ,какви ще са последствията за мен. :)

Е нека направя поне 3 опита да да съм сигурен, че не стават така. Панирането ми е най трудно да си призная.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 4:21 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Предполагам , че и другите могат да ти кажат същото ,но така и така съм се захванала ще ти дам съвет след като ги панираш замрази за около 20 мин.във фризера и така никога няма да ти се разтечат.После пържиш,ако искаш да са с по сочна панировка топиш пак в яйце и тогава пържиш ,ако искаш да са по хрупкави без повторно потапяне.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 4:23 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
миш маш написа:
Предполагам , че и другите могат да ти кажат същото ,но така и така съм се захванала ще ти дам съвет след като ги панираш замрази за около 20 мин.във фризера и така никога няма да ти се разтечат.После пържиш,ако искаш да са с по сочна панировка топиш пак в яйце и тогава пържиш ,ако искаш да са по хрупкави без повторно потапяне.

Слушам другарю началник! Знаех си че има разни тънкости. То и като се замисля ако ги замразя сигурно и от клечка няма да има нужда при пърженето. А и ако само от едната страна се сложи шунка и стегне във фризера може и да не се разпадне при пържене и сигурно така ги правят.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 7:18 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Да ти кажа, Кабал, аз подозирам, че и тънкостта на шунката, както каза Мег, играе роля - като е много тъничко нарязана тя просто прилепва. Естествено, това го казвам като си представям поне 1 път и половина увито сиренце в шунка, а не двете ръбчета на шунката да се допират 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2008 7:30 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
В същата тази Рецепта си пише фино нарязана шунка, аз това го разбирам като тънички парчета.

Но е важно панираните хапки да се замразят, или поне сиренцата, за да се избегне разтичането.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Апр, 2008 3:27 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Ами най тънко може да се нареже на машините в Била на 0.7мм иначе се късат парчетата. Аз така правя рулца но от прегъването не мисля че може да не се развива.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Апр, 2008 10:19 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Kabal написа:
Ами най тънко може да се нареже на машините в Била на 0.7мм иначе се късат парчетата. Аз така правя рулца но от прегъването не мисля че може да не се развива.


:) Ама защо сте толкова задръстени, бе... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Я му цапнете по едно алуминиево поп-нитче и работата ще заспи...
А съвсем сериозно - IPA е права, когато беконът или шунката са нарязани натънко те се увиват идеално, а освен това, самата панировка е вид перфектно лепило - в момента на пърженето панировката, която е проникнала и под бекона/шунката светкавично се коагулира, т.е., няма нужда от никакви специални техники и технологии, включително и клечки, та ако ще и да имат след пърженето вкус на сьомга с черен хайвер... :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB