И аз се пробвах с тези кори (не помня марката). Стана страхотна баница!!! Дори аз се престраших да я опитам
Плънката реших този път да я направя на две части (млякото и яйцата разбити заедно, сиренето натрошено отделно). Корите мазах старателно с мазнина (тирбушон още нямам, ама пък хубави домакински четки за мазане бяха сред първите ми придобивки
) и поръсих много основно със сместа от яйца и мляко - направо си стана като намазана палачинка. Със сиренето го давах по-кротко, защото беше въз солено. Понеже корите бяха елипсовидни и доста големи за моите разбирания, намазах първо повсеместно с мазнина, свих на две по дължина и осново намазах с мазнина, после наносох плънката. Навих рехаво като палачинка и положих в добре намазената тавичка; отново намазах останалите сухи части с мазнина. Върху навитите кори ръснах остатъка от млякото и яйцата. Понеже идеята беше баницата да е за закуска в 6:30 ч. (!), я приготвих след вечеря и я оставих покрита с фолио да нощува в хладилника. Сутринта само я изпекох - точно 30 мин.
И за моя изненада беше много сочна и вкусна
Баба ми сама си точи корите за баница, но нейната винаги е доста мазна и никога не бухва (тя май изобщо не слага кисело мляко) - не е мой тип определено. С тези кори никак не се получи мазна и бухна много добре. Предполагам защото оставих млякото да си поседи с малко сода за хляб преди да го объркам с яйцето и понеже така щедро омазах корите с получената смес.
Мога само да се присъединя към общото становище тук, че на тези кори им трябва повечко плънка (и може би мазнинка), за да не стои баницата суха.