Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:18 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Май, 2008 12:33 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Донесоха ми я едни приятели и сега се чудя дали може да се сготви под някаква форма, или само за дип/пастет да я употребя...


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 12:42 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Може ,на яйца по панагюрски.Със спанак.


Last edited by миш маш on 15 Май, 2008 1:54 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 1:44 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Печена извара в билкова коричка

Ако пуснеш търсачката - има много предложения.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 2:26 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Пуснах я, ИПИ, нещо не ме грабнаха достатъчно. :)
Миш, това е интересно предложение, мерси!


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 9:52 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Куцо пиле написа:
Донесоха ми я едни приятели и сега се чудя дали може да се сготви под някаква форма, или само за дип/пастет да я употребя...

Разбита със стрита скилидка чесън, малко олио, нарязана на ситни кубчета сиврия, магданоз, разбира се, и яйце за пластификатор. Дотук ако ти се яде постно.
Ако ти се яде с месо - добавяш някакъв много деликатесен салам или луканка, бабек, пак на много ситно.

Тиквичките вече поевтиняха, издълбаваш и пълниш тиквички и ги запичаш в загрята до 180 градуса фурна докато изварената смес добре се зачерви.
Проблемът е, че често тиквичките не се изпичат достатъчно добре и стават не особено вкусни, затова аз често практикувам варенето на тиквичките в силно подсолена вода за около 5-6 мин., охлаждане постепенно или в студена вода и пак пълнене и т.н. :)
Пробвай, ще ти хареса. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 10:09 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Пиле, много ли е изварата?

От извара обичам най-много ватрушки, сирники и вареники :belly:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2008 8:48 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Ще пусна пак рецептата за пълнени домати, че с админа още спорим как се е затрила. За нея ще ти трябват домати, брокули, изварата, майонеза (млечна или яйчна) оригинала е с млечна. Не искам сега да я пускам рецептата, че снимките са в къщи. Също така се готеви със селските люти чушки дето са тънкокорите. Запържват се слага се изварата и се чукват няколко яйца.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2008 8:51 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Биски, половин кило е. И мен ме привлича идеята за ватрушка, ама пусти мързел :oops:

Готине, идеята с тиквичките ми харесва, мерси! :)

Пускай, Кабал, пускай. :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2008 8:57 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
Задели половината за пълнените домати :)


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Май, 2008 10:59 am Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Естествено :mrgreen:

И без това наличните тиквички са мънички, таман за половината, а другата в доматиТО :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB