Куцо пиле написа:
Донесоха ми я едни приятели и сега се чудя дали може да се сготви под някаква форма, или само за дип/пастет да я употребя...
Разбита със стрита скилидка чесън, малко олио, нарязана на ситни кубчета сиврия, магданоз, разбира се, и яйце за пластификатор. Дотук ако ти се яде постно.
Ако ти се яде с месо - добавяш някакъв много деликатесен салам или луканка, бабек, пак на много ситно.
Тиквичките вече поевтиняха, издълбаваш и пълниш тиквички и ги запичаш в загрята до 180 градуса фурна докато изварената смес добре се зачерви.
Проблемът е, че често тиквичките не се изпичат достатъчно добре и стават не особено вкусни, затова аз често практикувам варенето на тиквичките в силно подсолена вода за около 5-6 мин., охлаждане постепенно или в студена вода и пак пълнене и т.н.
Пробвай, ще ти хареса.