Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Юни, 2008 1:10 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 4:43 pm Пон
Мнения: 81
дима Т написа:
И сега да кажете как и къде да си набавим бирена мая за закваска!


от пивоварна.
едно време една приятелка ходеше да си взима с буркан, за да си мори акнето.
че по happy соц-а нямаше на таблетки :mrgreen:

другият вариант е да си захванеш.
както се ловят бактерии за обикновена мая - брашно, захар, вода и стои на топло, за да ферментира, само че заменяш водата с бира.
а за суха бирена мая - на мен ми казаха, че не става и за това не съм и пробвала.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2008 1:10 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Е, сега кото се знае вече откъде може да вземе човек прясна бирена мая, аз да споделя, че с бирата се получи много добре :)
Ама като всяко друго пълнозърнесто тесто и това си иска бая печене, за да не е глетиво отвътре, така че се погрижих първо да си "поизсуша" блатовете и после да наръся продуктите. Става обаче леко сладникаво, може би защото не ползвам сол :-?


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 17 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB