Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:17 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Юли, 2008 4:25 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Питането ми е следното: След като срокът на годност на каймата е 03.07, но съм я замразила на 29.06 в камерата дали ако я използвам след изтичане срока на годност има опасност?


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юли, 2008 5:02 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Ако си я замразила в годно за консумация състояние, нищо и няма.

Аз обикновено купувам по-големи количества кайма, тъй като си избирам какво да ми смелят на място, после си разпределям по желание и слагам във фризера. Мога да я съхранявам така с месеци.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юли, 2008 9:05 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Ако си я замразила в годно за консумация състояние, нищо и няма.

Аз обикновено купувам по-големи количества кайма, тъй като си избирам какво да ми смелят на място, после си разпределям по желание и слагам във фризера. Мога да я съхранявам така с месеци.


Мерси IPA, спокойно ще си я ползвам тогава. Бях купила кайма за срещата, едната част я оставих да я готвя, а другата замразих. Тази, която беше в хладилника не сготвих, поради невъзможност и тя директно отиде за кучетата на мама, но не знаех какво да правя със замразената.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юли, 2008 1:20 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маца написа:
...не знаех какво да правя със замразената.

Кюфтета или руло би казал сина ми 8)

С повечко подправки (най-вече лук и чесън) всичко ще е наред. Пък дано скоро оздравеете, за да я сготвиш


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Юли, 2008 1:56 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
Маца написа:
...не знаех какво да правя със замразената.

Кюфтета или руло би казал сина ми 8)

С повечко подправки (най-вече лук и чесън) всичко ще е наред. Пък дано скоро оздравеете, за да я сготвиш


Мерси Биски, дано да е по-бързо, че съвсем се скапахме.
Иначе каймата имах идеи как да я готвя, мисълта ми е, че не знаех дали може да я правя нещо или да я давам на кучето. (Забъркала съм на прасетата, яж и ти :lol: )


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юли, 2008 1:17 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
И аз замразявам кайма, но предварителсно си я подготвям - за кюфтета, за принцеси, за руло - със съответните подправки и други допълнения - не обърквам пличкетата, защото размерите са различни. Иначе за годността се водя по инструкциите на фризера - в случая 3-4 месеца. Ама обикновенно не се задържа повече от 1 :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB