Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:46 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 31 мнения ]  Към страница 1, 2  Next
Message
Сготвено на: 10 Юли, 2008 2:46 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Четох, четох и не разбрах. Става ли без варене, само с накисване.

На опаковката има има две рецепти - за салата Табули - пише само да се накисне, и за кюфтета - вари се до омекване.

Мога да го накисна и след това да преценя дали да го варя, но ще ми отнеме повече време.

Така че споделете, моля. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 2:50 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Арабският само се накисва, българският се накисва и вари.

Ако си купила български, салатата ще е доста неприятна за дъвчене само с едно накисване.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 3:09 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Този, който аз имам е български, тоест не съм го купувала от арабски магазин, затова приемам, че е български. На опаковката имаше някаква рецепта за булгур с агнешко, според която трябваше първо да се накисне, после и да се вари. За табулето и салатата със зелен фасул просто го попарих и го оставих да набъбне за около 20 минути. На нас ни хареса така - не е разварен, не е и жилав.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 3:18 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Произход: България, екстра качество :lol: , използват се само отбрани суровини, сертифицирана фирма.

Значи го попарвам и след 20 - 30 мин, ако ми скрибуца, пускам котлона.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Юли, 2008 3:21 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Подозирам, че моя е на същата фирма... Досега не е скърцал, не се безпокой. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 2:22 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Аз също имам български (вероятно) и задължително го варя, може би защото се ужасявам от сурови зърна.[hide]За да избегна инсинуациите, човешките също не ми допадат :) [/hide]
При накисване около 20 минути и варене около 10 - 15 за мен става идеален. И го използвам така сварен и за кюфтета и за салата.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 2:40 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Докладвам за резултата.
Явно съм имала късмет да купя не стар и изостанал продукт. Сложих го във вода пред завиране, изключих котлона и след 30 мин стана супер, нищо сурово нямаше. След още 20-ина мин се наложи веднагически да го изцедя, тъй като се опита да поеме цялата вода.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 2:43 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Докладвам за резултата.
Явно съм имала късмет да купя не стар и изостанал продукт. Сложих го във вода пред завиране, изключих котлона и след 30 мин стана супер, нищо сурово нямаше. След още 20-ина мин се наложи веднагически да го изцедя, тъй като се опита да поеме цялата вода.


Вярно, че е голяма гад и много вода пие. :) Аз откакто правя кюфтетата с булгур съм напълно щастлива, и икономично и вкусно. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 2:56 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
На мен не ми трябваше толкова водопрепил, щото трябваше да поеме зехтин, лимон, домати и прочее.

Между другото булгурът е супер екзотик за нашата страна, според гугъла има само 5660 резултата.

булгур рецепти


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 3:29 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
IPA написа:
Между другото булгурът е супер екзотик за нашата страна, според гугъла има само 5660 резултата.

булгур рецепти

Така е , IPA, защото едно време когато масово са готвили с булгур и други позабравени неща ,които ние сега откриваме , да му се не види тия баби все са забравяли да си пуснат рецептите в нета.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 3:30 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA написа:
Между другото булгурът е супер екзотик за нашата страна, според гугъла има само 5660 резултата.

булгур рецепти


Да-а, така както съм "тръгнала", да взема и за булгура да направя едно проучване. :)
Сега вече ще ме изгоните от форума, но до скоро и представа нямах какво е булгур, а жито не понасям от малка.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 4:01 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Дами, съвсем за мезе го взехме Шефа :lol: Явно е необходимо проучване, ама дали ще има кой да го спонсорира?

Мацо, хич да не ти пука, аз например не правя разлика между булгур и грухана пшеница, а и също не понасях булгур докато не хапнах табуле. И много добре помня защо - мама правеше пълени чревца с булгур, такава гадна миризма изпускаха... Сега ми е ясно, че е било от червата в началото на готвенето.

А житото го свързвам единствено с погребения, следователно няма как да ми харесва, колкото и да е полезно.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 4:21 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Като ви чета, така ми се прияде варено жито, че след малко ще си направя. :ligi: Тук се продава предварително обработено жито и булгур. Житото се сварява за 10 мин.
От малка обичам попско жито. Май на много помени съм ходила като дете, за да ми харесва толкова. Да си призная, като бях малка, за това и отивах - да си хапна жито. (Да ме простят починалите, ама на едно дете, какво му разбира акъла от гробища.)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 5:50 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
IPA написа:
Между другото булгурът е супер екзотик за нашата страна, според гугъла има само 5660 резултата.
Не просто е два пъти по-типичен за България от хряна :P. Което си е сериозен резултат.

Маца написа:
Сега вече ще ме изгоните от форума, но до скоро и представа нямах какво е булгур, а жито не понасям от малка.
Ако те изгонят, кой ще взема моята позиция? Не та давам. Зарежи ги тия мацки, дето от малки са израстнали с чорба от киселец и булгур, подправена с хрян :mrgreen:.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 6:04 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
MR.LAZY написа:
Не просто е два пъти по-типичен за България от хряна :P. Което си е сериозен резултат.:.


И колко пъти по-нетипичен от царевицата.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 8:10 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
С тая хреновина ми хрумва тема за пикник: Колкото по-мазно, толкова по-добре, а още по-гецко е с хрян.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 9:11 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
MR.LAZY написа:
Не просто е два пъти по-типичен за България от хряна :P. Което си е сериозен резултат.


Ееи, шефе, ама ти не се предаваш. :lol:
И моят мъж така - все той да има право. И като греши, не си признава. :mrgreen: Но няма проблем - след 17 години съвместен живот съм блиндирана. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 9:16 pm Пет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
biskvitka написа:
С тая хреновина...


:rthf: колко мръснишко...


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Юли, 2008 10:28 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Пиле, хреновина означава "то же, что штуковина, вещь, обозначение любого объекта ". Нищо мръснишко :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 9:54 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Биски, и аз съм готова да обсъдим значенията на думата "хреновина", както и всички производни от нея с този корен. . :lol: :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 11:04 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
миш маш написа:
Биски, и аз съм готова да обсъдим значенията на думата "хреновина", както и всички производни от нея с този корен. . :lol: :oops:

Само в личен разговор на чаша бира ;)

Съвсем оспамихме темата :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 11:20 am Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Нищо, аз да кажа че и кюфтетата от булгур станаха супер, без никаква кайма. И Ипов изтърпя с удоволствие булгуренета ми атака. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 11:29 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Биски , съгласна съм и за двете.
ИПа , за да се реванширам, тичам за булгур и смятам и аз да се развихря с него , също за първи път.Табуле и кюфтета.Пожелай ми успех.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 11:52 am Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Разбира се, даже няма да ти стискам палци, щото знам че ще се справиш.
Ръгай смело люти чушки. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Юли, 2008 12:07 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
IPA, в табулето ли лютите чушки? И аз се замислих току що видях хубави рибки на пазара-дали да не ги сложа вместо зелена чушка?А иначе спеших мъжа ми за булгур, че наоколо не намерих.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 31 мнения ]  Към страница 1, 2  Next

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB