Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:39 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 
Message
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 15 Юли, 2008 6:33 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Здравейте момичета! Свеки ( мир на праха й ) правеше манджичка с лапад - наричаше я комбус.Така и не записах рецептата,защото разчитах на нея ,че пак ще ми я каже по телефона.Аок някой я знае моля да ми я напише! Благодаря!


 Profile  
 
 Рецепта: Re: комбус
Сготвено на: 15 Юли, 2008 7:26 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
рени55 написа:
Здравейте момичета!
Ще го забраня този поздрав :twisted:


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 15 Юли, 2008 9:05 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Здравейте момичета и МОМЧЕТА!Хайде дайте идея каква е тази манджичка!


 Profile  
 
 Рецепта: Re: комбус
Сготвено на: 15 Юли, 2008 10:18 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
рени55 написа:
Здравейте момичета! Свеки ( мир на праха й ) правеше манджичка с лапад - наричаше я комбус.Така и не записах рецептата,защото разчитах на нея ,че пак ще ми я каже по телефона.Аок някой я знае моля да ми я напише! Благодаря!

Такива названия обикновено са силно регионални, затова не е лошо да подхвърлиш за кой регион на България се отнася, така ще бъде по-лесно.
А и ако си припомниш горе-долу съдържанието...
Освен лапад, какво още според тебе е имало?


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 15 Юли, 2008 10:45 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Регоина е Монтана.Единственото,което си спомхям беше първо се запържва лука,после се прибавя нарязаният лапад и се пържи.Нататък не си спомням,но нямаше ориз ,може би яйца;сирене - не знам,но беше много вкусно!


 Profile  
 
 Рецепта: Re: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 9:02 am Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
MR.LAZY написа:
рени55 написа:
Здравейте момичета!
Ще го забраня този поздрав :twisted:


Извинете за спам-а, ама не разбрах кое ще забраниш: "Здравейте" или "момичета"? :lol:

Наскоро ядох някакъв типично "родопски" специалитет: спанак (допускам, че може и лапад) с яйца и сирене. Правят го в една кръчма в Студентски град. Аз го пробвах в къщи и както ти отбеляза задуших лук, замръзен спанак, сирене и после яйце, стана си супер.


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 10:08 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Благодаря много!


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 11:33 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Към по горните продукти на Маца аз бих прибавила и скилидка чесън.


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 12:38 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
О-о-о!Това е супер идея! Благодаря!!!


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 1:26 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
миш маш написа:
Към по горните продукти на Маца аз бих прибавила и скилидка чесън.


Абсолютно. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Re: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 8:35 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
рени55 написа:
О-о-о!Това е супер идея! Благодаря!!!


Да се опитам да поизбистря рецептата.


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 16 Юли, 2008 10:17 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Много ти благодаря Готин за рецептата.Хареса ми варианта с едрото сирене и яйца.Ще го пробвам в най-скоро време.Наистина с повече лук е по-добре.Лукът прави манджата - така са ме учили.


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 17 Юли, 2008 9:09 am Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Аз лично първо добавям сиренето, а след това яйцата. Това е с цел да изври излишната вода от сиренето и да не се налага прекалено продължителна обработка на яйцата.
Предпочитам кромид стар лук пред пресния, може би като контрапункт на всичкото това зеленило.
И честно казано не си представям в тази комбинация да сложа препечено брашно. За мен това си е диетично ядене, а брашното определено не е от този тип.
Друго, което се сетих са подправките. Малко странно звучи на такова ядене, но обикновено слагам бял пипер (ако няма да яде детенце) и мъ-ъ-ъ-ничко индийско орехче.


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 17 Юли, 2008 6:03 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Маца написа:
Аз лично първо добавям сиренето, а след това яйцата. Това е с цел да изври излишната вода от сиренето и да не се налага прекалено продължителна обработка на яйцата.
Предпочитам кромид стар лук пред пресния, може би като контрапункт на всичкото това зеленило.
И честно казано не си представям в тази комбинация да сложа препечено брашно. За мен това си е диетично ядене, а брашното определено не е от този тип.
Друго, което се сетих са подправките. Малко странно звучи на такова ядене, но обикновено слагам бял пипер (ако няма да яде детенце) и мъ-ъ-ъ-ничко индийско орехче.


Идеално, добавките ти са перфектни, аз също вместо черен пипер ползвам бял, и също бих добавил мъничко индийско орехче, носи.
Само не разбрах кое е "недиетичното" на препеченото брашно в сравнение с яйцата или сиренето?
:P А, да добавя, брашното не е препичано заедно с добре прошарена вратна пържала, а класически - на сух тиган... :) :) :)


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 17 Юли, 2008 6:47 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Юни, 2008 12:53 pm Съб
Мнения: 43
Location: София
Благодаря на всички за съветите и идеите!


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 17 Юли, 2008 11:39 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
gotin написа:
Само не разбрах кое е "недиетичното" на препеченото брашно в сравнение с яйцата или сиренето?
:P А, да добавя, брашното не е препичано заедно с добре прошарена вратна пържала, а класически - на сух тиган... :) :) :)


А, аз вратната пържола си я ям без препечено брашно :), и като задължителна добавка към така диетичното ядене. :)


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 18 Юли, 2008 1:53 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
А, аз вратната пържола си я ям без препечено брашно :), и като задължителна добавка към така диетичното ядене. :)


И аз така! Мога и без нищо да я ям вратната пържолка, стига да е сочна и дИбЬела. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: комбус
Сготвено на: 18 Юли, 2008 5:41 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Маца написа:
А, аз вратната пържола си я ям без препечено брашно :), и като задължителна добавка към така диетичното ядене. :)


И аз така! Мога и без нищо да я ям вратната пържолка, стига да е сочна и дИбЬела. :mrgreen:

Хич и не се хвали! :mrgreen:
За тебе добре прошарената вратна пържола се явява диетично хранене...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 18 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB