Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:42 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Авг, 2008 5:13 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Моля, да ми помогнете с рецепта за сладкиш със праскови, и имайки предвид ,че не съм много добра в тази област ако може да е по лесничък.Прасковите ми са много узрели и меки (да не се прави асоциация с динята), така ,че най вероятно няма да мога да ги нарежа на филийки.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 5:32 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Предлагам един от любимите десерти на Мистъра: сорбе от праскови.

Прасковите се обелват, почистват от костилките и се намачкват на пюре. Към тях се добавят захар (светла кафява) и лимонов сок на вкус и пюрето се изсипва в широка и плитка пластмасова кутия.

Сорбето се замразява при минус 18 С, като през половин час се "разрошва" с вилица. Готово е след 2-3 часа.

По принцип се прави от всякакви добре узрели плодове, синът ми най-много обича сорбе от диня.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 5:37 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Благодаря Бисквитка, още сега отивам и ще направя едната част така, но количеството ми е голямо , така , че ще трябва да спретна и още нещо.А са хубави градински праскови и не ми се хвърлят.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 5:41 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Прати малко насам :oops:

Днес ми се приядоха праскови, но вече се бях натоварила с обичайните картофи, лук, домати и краставици и нямаше как да нося :cry:

За друг десерт трябва да помисля, ако наистина са много, защо не свариш сладко с фисковете за другаря Йоткер?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 6:01 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
А ще можеш ли да ги разполовиш.

Преди много често правех сладкиш с компот от кайсии. На дъното на тава се карамелизира захар, като позастине се разтапя масло, нареждат се половинките плод с разреза надолу, отгоре се полива с пандишпаново тесто. Е, накрая се сиропира със сока от компота, но може и без това или да се измисли нещо друго.

Спешно ли ти е, че не знам дали ще успея днес да пусна рецептата с точните пропорции.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 6:06 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Утре ще прявя сладкиша.За сега само сорбето.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Авг, 2008 6:32 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Заповядай.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Авг, 2008 10:14 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Направих и сорбето. Децата много го харесаха. А иначе аз не обичам никакви студени десерти, а мъжа ми никакво сладко. :oops: . А иначе съм правила лимоново сорбе като следястие по идея на едим много добър готвач, и уверявам , че само една лъжичка от това така изчиства небцето, че каквото и да си ял преди това си готов за нови бойни подвизи.Да речем за десерта.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB