Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 32 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 19 Сеп, 2008 6:26 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Гункан написа:
Ако вземеме класическото филаделфия маки което се състои ои пушена сьомга,краставица и сирене филаделфия и сменимеме пушената с прясна сьомга се получава много по добре....


Хем е по-хубаво, хем е по-истинско. За мен рибата в сушито трябва да е или сурова, или никаква. И ориза трябва да е леко лепкав, за да не се разпада сушито при ядене. Опитвала съм много видове сушита, и знам, че се правят доста експерименти в тази област, но лично на мен, най-много ми допадат класическите японски сушита, а и от сашими не бих се отказала.


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 19 Сеп, 2008 11:33 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Искам да споделя едно мое наблюдение.Имах щастието да работя пред хора и да разговарям с тях да следя реакциите им и т.н.Всеки го приема по различен начин,едни искат повече уасаби,други джинджър,трети нещо друго,но като цяло рано,или късно всички се пристрастяват към малките хапки наречени суши.Чакат ме да дойда на работа и ми се радват искренно.Има и тежки случаи обаждат се предварително за да може когато дойдат да е готово,не могат да понесат мисълта,че трябва да го чакат :lol: .Случва се да стават и препирни,приятелски разбира се,всеки си дърпа дозата пардон порцията и е готов да я брани.Аз дълго време успявах да се опазя,но малко по малко се зарибих,но поне съм късметлия в това отношение.Иначе тепърва сушито ще ни залива от заведенията под всякаква форма хубаво,или не толкоз,но е неизбежно.Опс увлякох се.За финал ще ви кажа,че искренно завиждам на хората които не са опитвали суши.


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 20 Сеп, 2008 1:49 pm Съб 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Гункан написа:
искренно завиждам на хората които не са опитвали суши.


Мерси, поласках се :mrgreen: А ако всички вие продължавате така вкусно да говорите за него, ще взема и да опитам. Ако някой друг ми го направи, естествено.


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 12:22 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Пиленце,мацо верно ли не си хапвало?????


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 10:14 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Гункан написа:
.За финал ще ви кажа,че искренно завиждам на хората които не са опитвали суши.

Значи и аз съм щастливка. :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 23 Сеп, 2008 9:47 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Явно Гункан има предвид факта, че на всеки, който не е опитвал Сиши му предстои невероятното удоволствие. Както при четенето на книги - завиждам на всички, които все още не са прочели някои книги и им предстои да изпитат тръпката. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Суши
Сготвено на: 23 Сеп, 2008 11:04 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Много е важно първото впечатление.Избягвайте места където сушито е подозрително евтино,или такива които имат притурка по между другото.Много рискувате,после ще трябва да се убеждаваме наново :lol: На всички ни е ясно,че тук няма къде да се опита типично японско суши,но пък е и съмнително дали вкусът му ще ни допадне.Версиите които се предлагат на пазара са поевропейчени та даже на места побългарени(разбирай развалени).Доста суши заведения се появиха за да им хванеш дирите на добрите майстори на суши които за момента не са много.Има обаче тенденция да стават повече това зависи и от собствениците на заведенията.За да имаш качествен продукт трябва да инвестираш в персонала и в продуктите разбира се,малко сме далече,но има проблясъци дано не са временни.Хубави продукти за суши могат да се намерят.Примерно нори ямамамотояма в трите си разцветки е невероятно вкусно и въобще не е жилаво.Не се лъжете с уасаби на паста сухото е класи над това.Разбира се и там си има значение марката.За ориза няма какво да коментираме.Оцета е как без него,няма да стане хубав оцет е мицкан да вярно,че е скъп,но беше и по скъп,така че има надежда.Колкото повече вносители влизат на пазара толкова повече ще падат цените,а това е неизбежно предвид това,че търсенето се увеличава.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 32 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB