dessko написа:
Забърках и ги изпекох локумките преди 3 дни, а мъжете ( синът и съпругът ми) ги излапаха за ден и половина - сами се сещайте, колко са били вкусни. Използвах 1ч.ч. мас, половин ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, около 50 гр вино и щипка сода. Доста тесто се получи - предполагам заради киселото мляко. Захар не сложих в тестото , само ги овалях после в пудра захар с ванилия. Хареса ми и пак ще правя другата седмица. Само да можех и локум да си направя, че тука няма такива вкуснотийки и се наложи да използвам конфитюр...
Доколкото съм чувал, при вас има нещо като нашия шипков мармалад, много гъст, чак го режат, от някакво растение, което е сладко-кисело и червено на цвят, много богато на вит.С.
Само дето не мога да си спомня името му.
Защо не пробваш с подобен мармалад?
А рецепти за правене на локум има много, ако поровиш (примерно в Гугъла) с гаранция ще намериш доста. Пък и никак не било трудно да си направиш, казват...
По мое мнение, спокойно можеш да направиш и без пълнеж, достатъчно още топли да ги оваляш добре в пудра захар с ванилия, достатъчно сладки стават.
Твоите мъже ще ги изпапкат и няма да им стигнат.