inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 25 Юли, 2014 8:39 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 31 Окт, 2008 1:29 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Тъй като онзи ден се изсилих, пък в момента не ям ориз все още сме на пълнените чушки. Първият ден ги ядоха с кисело мляко, че хем да ги охлади, хем да добият по кашав вид за детето. Вчера спретнах червен (доматен) сос, който също стана много вкусен и идеално се допълни. Но понеже основата днес ще е същата ми се ще този път да направя бял сос. Знам, че бабите и майките правят такива сосове към пълнените чушки, но аз понеже недолюбвам сос в чушките никога не съм правила такъв.
Ако някой има представа как точно се прави сосът специално за чушки, моля да помогне.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 2:02 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Ще ти споделя този,който аз правя.На кофичка кисело мляко чуквам две яйца,слагам препълнена лъжица брашно и половин чаша прясно мляко-разбивам всичкото това добре,подправям със сол и черен пипер,слагам на котлона да се сгъсти и сервирам към чушките.Друг път всичкото това го ливвам върху почти готовите чушки и мятам във фурната да се опече.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 2:02 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Маца, брашно , яйца , кисело мляко и малко сол се разбиват хубаво след което се разреждат със останалият сос от чушките. Разбиването продължава при нагряване докато сместа кипне, след което се маха от котлона. Тъй като предполагам , че вече нямаш останал сос сложи вода и един телешки бульон. Не мога да ти дам пропорции защото незнам за какво количество чушки питаш. Едно средно количество е 1-2 с.л. брашно, половин кофичка кисело мляко, 1 или 2 жълтъка (зависи от големината на яйцата) и бульон до получаване на необходимата гъстота.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 2:19 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
Аз застройвам чушките по същия начин с яйце, кисело мляко, а понякога и брашно. По принцип ги предпочитам варени в тенджера пред запечени в тавичка.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 2:50 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Дами, благодаря ви за отзивчивостта и бързата реакция. И моята идея беше някаква такава, щото наскоро правих такъв сос (тип фрикасе) но с прясно мляко, та си мислех да го сменя с кисело.
Лени, аз цял живот съм ги яла варени и от както готвя само ги пека, така ги харесват и моите мъже. А за ливването на соса върху чушките притеснения са, че чушките не са белени и за да се обелят и ще се намърляме и ще трябва да се маха сосът, така че предпочитам да го забъркам след като са готови.
Миш, благодаря за идеята, ще турна и бульонче.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 3:33 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Мацо, давай им ги поне през ден на хората. :mrgreen:

Като не ядеш ориз, прави ги без ориз - сложи повече зеленчуци, така и ти ще хапнеш и ще свършат по-бързо. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 3:44 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Съгласна съм с Ипа, но освен със сос, чушките могат да се поднесат и с кюфтета ;)
Доколкото си спомням, плънката е постна...


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 4:21 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA, у нас манджите твърде бързо се развалят (поради скапания хладилник) затова и се ядосвам, че се изсилих.
Аз ориз много обичам, но точно в момента ми е силно противопоказен.
Биски, към чушките всеки ден има някаква мръвка - я салам, я филе, я риба. Ние без мръвка не сядаме. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 5:23 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Добре де, защо тогава не си я сложила предварително вътре в чушките, както си му е редът? Кви са тия постни чушки? Бъдни вечер е далече...


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 5:53 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко, колкото и невероятно да звучи предвид страстта ми към месото, пълнените чушки ги харесвам постни. А и гледам да разнообразявам, веднъж с кайма, веднъж без. :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2008 6:57 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Алеко, колкото и невероятно да звучи предвид страстта ми към месото, пълнените чушки ги харесвам постни. А и гледам да разнообразявам, веднъж с кайма, веднъж без. :lol:


Груба грешка! :P


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB