Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:29 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 27 Яну, 2009 6:41 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
От около половин година виждам редовно в месарски магазини. Взимал ли е някой и какви са му впечатленията. Бързо ли се приготвя, вкусно ли е.

Да си призная, аз като го видях в началото, веднага купих парче котлети. Но при печенето ароматът му наподобяваше на горяща автомобилна гума, поради което отиде в кофата.

Сега не се сдържах и пак купих.

Та ако някой може да разкаже повече, моля.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2009 9:35 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ипа, месо от малко теле приготвях на сина ми, като беше бебе. Много бързо увираше, но го изпозлвах само за манджи, които след това пюрирах. Беше вкусно, ароматно и много нежно.

Едно малко уточнение - месото купувахме от познати, които гледаха крави, не от магазин.


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Яну, 2009 10:22 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
IPA, телешкото със сини сливи което ядохме в Брестник беше приготвено от такова месо.(имаше и малко телешки гърди от по голямо теле, но те бяха съвсем малко).Месото което купих от теле сукалче беше съвсем бледорозово почти с цвят на пилешко бяло месо, нежно и крехко. А преди това бях пекла от същото и никой не можа да познае ,че е телешко. :)


 Profile  
 
Сготвено на: 28 Яну, 2009 3:55 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Имам опит и с телешко и говеждо, даже последното редовно го приготвям.

Чудех се за телешкото да не се повтори предишния ми случай, но щом казваш Миш, че си е съвсем нормално, ще се пробвам пак.

Благодаря ви.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Яну, 2009 11:12 am Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Май, 2006 9:26 am Съб
Мнения: 329
До работа в месарницата продават месо от млечно теле 50/50 е месо/кокъл. Превъзходно е. Много бързо увира и често готвя от него с грах. Ако искаш да е повечко месото търсиш да ти дадат врат. Иначе аз редовно взимам плешка.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Яну, 2009 12:02 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Цяло парче котлети се опече за час и половина, стана много добре, но наистина много кокали.

Имам и обезкостено бутче, ще трябва да го комбирам с бекон, за да не е сухо.

Аз не варя предварително месо, освен ако не е за супа - пека или задушавам.

Този път месото си миришеше нормално.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB