IPA написа:
emzeperix, испанците ползват зехтин, в изобилие им е. Но ако си в Норвегия и маслото е по-достъпно, нямаш магданоз и спестяваш чесъна, тъй като е в ресторант, може да е някаква вариация на
сос Verde - само това намерих като комбинация на зехтин и вино, но с много магданоз, чесън.
Ако ти е проблем английския ще помагаме.
Въпросното "нещо" имаше консистенция на маргарин. Съмнявам се испанският готвач да го е направил с масло поради липса на зехтин. Точно пък в Норвегия нищо не липсва!
Така че мислете му - до края на годината искам да сме открили рецептата! Иначе ще претендирам да бъда изпратен на разноски на форума до Осло, за да търся кръчмето! Или още по-добре до Испания - там за някой друг месец все ще попадна на резептата!