vfs написа:
Това което ми разясняваш съм го писъл и аз , за примера с миш-маша не съм съгласен,няма нищо общо,..Аз правя миш-маш за 2мин и 36 сек.
vfs, позволи ми да не се съглася с твоята рецепта за миш маш. Аз задушавам чушките и доматите , докато се изпари всичката вода и остане на олио и леко започне да се запържва и чак след това се слагат яйцата. Значи по дефиниция за зеленчуци конфи (множество рецепти във френските сайтове,където
зеленчуци конфи се отнася до продукти, подложени на продължителна топлинна обработка, до пълното изпаряване на водата и получаването на гъста маса, подобна на конфитюр) чушките и доматите в моя миш маш са си чисто конфи.
Що се отнася за лимоните конфи, както ми напомни Биски, те са наистина консервирани лимони и се използват като подправка в различни видове тажини.