Quote:
А, иначе без храна се намират супер тънки оферти, ама не знам как се оправяте с храненето. На нас предишните пъти с осигурени закуска и обяд т.е. трябваше само за обяда да се грижим, ни излезе соленичко. Почти не сме яли по кръчми, само от супермаркети и гироси.
- каза Шефът:)))
Понеже се забъбрихме за самоизхранването в Гърция си позволих волността да пусна нова тема:)
Никога не съм била луд фен на предварително определените хранения тип полупансион, а Всичко включено е опция, която съм опитвала веднъж или два пъти и то с огромно отвращение:)) Просто не обичам такъв тип хранене. Въпреки много добрите хотели, в които съм била, и невероятната кухня, която в повечето случаи е имало, аз някак се чувствам неудовлетворена и недовършена:) И затова когато ходим на почивка в Гърция за повече от 2-3 дни си наемаме апартамент или студио с кухненски бокс. Изобщо не ми пречи факта, че ще готвя по време на отпуска, даже напротив. Стандартната процедура е от тук да измисля какво ще ядем седем дена, естествено приблизително, да закупя някои основни продукти като месо, пиле и други такива, да ги "ръгна" в хладилната чанта и после да си ги готвя на воля. За зеленчуците и "консумативите" като хляб и разни дреболии разчитам на големите супермаркети, предпочитам Масутис. Прясна риба винаги си намираме в съседното село, което и да е то:)), но опитът там не е особено добър защото все попадаме на едни твърде сухи риби. Аз не се наемам да правя октопод, понеже технологията не съм я изпитала, затова го пропускаме със съжаления. Поне 3-4 хранения минават извън апартамента било заради факта, че сме отишли на по-отдалечен плаж или пък заради желанието да пробваме някоя препоръчана таверна. Обедите ни в такъв случай са минавали с гироси или сандвичи и нещо като скара от плажните заведения, а вечерите обикновено в ресторант. Ресторантите (таверна, псаротаверна и прочие...) наистина не са евтини и изобщо не може да се ходи всеки обед и вечеря, освен ако не си суперманиак:), но за 1-2 пъти става. Първата година си купувахме банички от местната фурна докато не се изнервих адски защото бяха прекалено скъпи. Втората година си правех баничките сама с готови кори, содени питчици и всякакви други бързи занимавки. Мисля че цялото ми семейство е доволно от това. Ето това е.
Що се отнася за 2-3-4 дневните екскурзии, там обикновено залагаме на закуска и вечеря, защото това са си екскурзии - обикаляме по цял ден плажчета, селца и паланки, не остава време за готвене и затова разчитам някой друг да ми сготви, но както казах по-горе, не съм особено щастлива въпреки доста добрата кухня на 4 и 5 звездните хотели.
Ще се радвам някой друг да сподели опит.