miyakissima написа:
Хора моля ви да ми помогнете със съвет ПОМОЩ! (>_<)
В общи линии, желанието ти да направиш едновременно диетични и вкусни кюфтенца се неутрализира от пърженето.
Аз от години правя кюфтета от телешка кайма от телешки шол и стават твърде добри за ядене, но не пържени, а печени в тава.
погледни тази моя рецепта
Кюфтето на Шефа.
Каймата, която традиционно употребявам е 70:30 телешка от шол към свинска от шол и много малко се отличава от чиста телешка от шол.
А тези кюфтета за главозамайващо вкусни и атрактивни. И ги правя от поне десетина години с еднакъв успех.
Пробвай.
Иначе в рецептата ти няма нещо, което да не е наред.
Бих ти дал един такъв съвет - вместо хлябът, накиснат в мляко, сложи супена лъжица галета, а към едното яйце добави два белтъка . Към каймата добави супена лъжица зехтин или олио, което предпочиташ, и я измеси хубавичко до хомогенно състояние.
Ако стане прекалено твърда (възможно е, ако сложиш повечко галета...), можеш да разредиш с половин до една лъжица качествено кисело мляко. Ако имаш под ръка цедено - идеален вариант.
Забравих да допълня - вместо пърженето, защо не опиташ печени в тава, с мъничко вода на дъното?