Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 21 Юли, 2019 2:33 pm Нед

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 25 Авг, 2009 10:03 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Аз от 18 години правя кюфтета само от говежда кайма, защото в къщи не се яде свинско. След многократни неуспешни опити стигнах до истината. Проблема идва от съотношението мускул-тлъстина в каймата. Ако искаш сочни кюфтета, Myakissima, то трябва да е 70-30 процента или минимум 80-20. Лукът е по-добре да е настърган. Аз никога не ги пържа, а ги пека на скарата в грила. И не слагам нито хляб, нито галета вътре, а и отвън. И последно - не трябва да се препържват (препичат). Говеждото месо обича да е леко алангле - розово по средата.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Сеп, 2009 12:45 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На говеждите кИфтета, които правя напоследък, не слагам яйце. А и не ползвам готова кайма, защото ми призлява само като прочета какви гадости има вътре - Е-та, соя и т.н. Затова си поръчвам да ми смелят пред мен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB