Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:34 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Окт, 2009 6:04 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Трябва да измисля и реализирам меню за 10 човека- другата седмица.
Моля за малко помощ и идеи.
Трябва да наблегна на салати и предястия.Естествено ,че трябва да има и основно . Без десерт(него смятам да купя готов). МНого ми се ще повечето неща да са приготвени или поне заготовени предварително.
Моля, помагайте със свежи идеи.


Last edited by миш маш on 31 Окт, 2009 1:40 pm Съб, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 30 Окт, 2009 7:01 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ще помисля.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2009 6:28 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Като знам как се справяш с готвенето направо ми е неудобно да ти давам идеи. :) Все едно да седна да давам мъдри съвети на Джейми Оливър :)
А и се сетих за невероятните ти сушени домати, със сигурност можеш да ги включиш в някое предястие или салата.


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2009 8:39 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
О, направо ме разби! :oops:
Може и да се справям горе -долу с готвенето, ама мисленето ми е голяма мъка.А и в момента главата ми е като изветряла откъм кулинария от грижи.
Ето, идеята за сушените домати веднага я включвам. :) Благодаря ти. Ако ти хрумне още някоя такава гениална мисъл моля -пиши.
А другите хич не искат да помогнат. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2009 9:55 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Миш, извинявай, но и моята глава е здраво проветрена откъм идеи :oops:

Как смяташ да поднесеш храната: на всеки ще се сервира или ще е тип шведска маса? И ще има ли някаква тема?


 Profile  
 
Сготвено на: 31 Окт, 2009 10:33 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Biski, тип -шведска маса! :)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Ное, 2009 1:23 am Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Тогава е лесно: салати, мезета, кюфтета, тенджера със задушени мръвки (в Гърция ядохме джолан с моркови и беше прекрасен), малки банички, които могат да се направят предния ден и бутерхапки.
Сещам се за прословутите "прасета в юргани" - кренвирш, увит в бутертесто, както и за кренвирши, сварени с набучени в тях спагети, но май са по-подходящи за детски партита, макар че и големи мъже се впечатляват.
Image.
Снимката не е моя, а на мацка от ръкоделния форум осинка.ру


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 11:14 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Ей, това е гениална идея, само не мога да разбера как точно се бучат спагетите.
И аз съм пълен изкукляк, напоследък само едни пълнени гъби ми се въртят в главата, но не всеки е гъболюб. Другото бяха хапки от сиренце с плодче (круша, зрънце грозде, ябълчица, дърху малко парченце сиренце, кашкавалче, синьо) ама то си е голяма играчка, пък и твърде снобско идва:)
Всъщност идеите бликат от мен, ама са толкова абсурдни, че аз се чудя откъде ги пръквам:)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 12:46 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Маца написа:
Ей, това е гениална идея, само не мога да разбера как точно се бучат спагетите.


Предполагам, че се набучкват в сурово състояние - кренвиршите и спагетите - и чак подир туй се варят.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 2:12 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Алеко написа:
Маца написа:
Ей, това е гениална идея, само не мога да разбера как точно се бучат спагетите.


Предполагам, че се набучкват в сурово състояние - кренвиршите и спагетите - и чак подир туй се варят.

Не ми се вярва, защото за 8-10 минути докат се сварят спагетите, кренвиршите би трябвало да се подуят като хамбургски салам. :) . Но пък и това май е единственят начин. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 2:47 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко е прав - набучват се сурови. И ако са фрашкани със соя, така хубаво цъфват, че не стават за пред хора.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 4:48 pm Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Мини-кюфтенца, Миш.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 7:19 pm Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Миш, не казваш какво меню искаш - екзотики или стандартни неща.
Можеш да направиш варен език - аспик или натюр със сос тартар или какъвто предпочиташ, фаршировани яйца, хапки черен хляб с крем сирене и парченце пушена риба, хапки сирене в бекон, пилешки дроб в бекон, сирене в парче печена червена чушка, патладжанени рулца.
По-лесно ще ми е да имам насока.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Ное, 2009 9:17 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Благодаря ви на всички. Ще се възползвам от съветите ви. Горе-долу вече ми се избистри менюто. Ще заложа на неща които вече съм правила, но за които ме подсетихте. Естествено после ще докладвам.
И се пазете здрави! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 14 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB