Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:06 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2010 10:47 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Яну, 2007 3:07 am Вто
Мнения: 60
Сметаната се използва само за декорация отгоре, тя не участва в самия крем.
Ми аз яйцата ги варях доста дълго преди да сложа масления крем.
Както и да е, мисля че се оправих. Просто онова, което пишеше да се издълбае блата и да се смеси със самия крем, според рецептата е само за част от крема, аз го направих с целия и той естествено доста се сгъсти, получи се добре на външен вид, оставих я в хладилника за 1-2 часа, надявам се поне маслото вътре в крема да стегне малко. Дано да се получи и на вкус. :P
Много съм скарана с кремовете аз. А докато го изживявах това приключение ме наведе въпроса, който искам да задам, всъщност какво кара крема да се сгъсти, коя съставка? Защото аз съм правила кремове без нишесте или нещо подобно и пак са били гъсти...въобще се чудя математиката или кремовете са ми по-сложни. :roll:


 Profile  
 
Сготвено на: 27 Мар, 2010 9:53 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
hard_life написа:
...всъщност какво кара крема да се сгъсти, коя съставка?

Жълтъците.


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Мар, 2010 2:54 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Яну, 2007 3:07 am Вто
Мнения: 60
Аха, практика трябва явно. :)
И все пак стана на вкус, особено след като преседя една нощ, на следващия ден беше чудна. Мерси за съветите. :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB