Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Юли, 2019 7:14 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Мар, 2010 8:31 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Фев, 2006 12:39 am Пон
Мнения: 8
Колко време мога да съхранявам сварен ориз или макарони в хладилник .Поляти с малко зехтин ? Понеже съм културист и ми е трудно да готвя всеки ден ориза .За това си ги правя в неделя до петък дали ще издържи ако го държа в хладилник ?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Съхранение
Сготвено на: 28 Мар, 2010 10:50 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
И оризът, и макароните са бързо ферментиращи продукти.
Смесването със зехтин с малко ще отдалечи ферментирането, съхранението в хладилник - също.
До два дни можеш да разчиташ, но след това има сериозна опасност да започнеш много често да посещаваш тоалетната... :P
Аз бих те посъветвал да разпределиш цялото количество на седем пакетчета и поне пет от пакетчетата да замразиш във фризер. При размразяването ще получиш необходимия ти продукт в идеален вид и вкус.
Просто от вечерта ще трябва да извадиш пакетче от фризера и да го оставиш в хладилника, за да се размрази постепенно.
Но!
Приготвянето на сварен ориз в микровълнова е въпрос просто на 10-12 мин., а сваряването на макарони - на около 15-18 мин.
Мисля, че колкото и да си зает, все толкова време ще можеш да отделиш, за да не ядеш престояла или ферментирала храна...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB